Jump to content


  • yanni
    yanni

    Διαθέσιμη η έκδοση 5.1 του Android της Google

    Με την έκδοση 5.1 πλέον έχουμε και επισήμως υποστήριξη πολλαπλών καρτών SIM, το οποίο αναμένεται να ικανοποιήσει αρκετούς χρήστες Android συσκευών στις αναδυόμενες αγορές, ενώ θα βοηθήσει και στην προώθηση του Android One της Google, δηλαδή την πρωτοβουλία υιοθέτησης Android όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αυθεντική μορφή του, χωρίς τροποποιήσεις από τους κατασκευαστές smartphone. Επιπλέον υποστηρίζονται HD φωνητικές κλήσεις, όπου αυτό υποστηρίζεται. Επίσης έχει προστεθεί η επιλογή για σύνδεση σε WiFi δίκτυα ή με Bluetooth συσκευές μέσω του quick start menu.

     

    Τέλος, ένα νέο χαρακτηριστικό είναι το Device Protection. Παρόμοιο με το Activation Lock της Apple, το Device Protection διατηρεί μια συσκευή κλειδωμένη μέχρι ο χρήστης της να συνδεθεί στον προσωπικό του λογαριασμό στην Google. Αυτό το κλείδωμα παραμένει ενεργό ακόμα και μετά από factory reset, καθιστώντας σε μεγάλο βαθμό ανούσια την κλοπή Android συσκευών από κλέφτες. Στις Ηνωμένες πολιτείες αναφέρθηκε σημαντική μείωση των κλοπών iPhone συσκευών μετά την διάθεση του Activation Lock και δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί το ίδιο με το Device Protection.

     

    To Android Lollipop θα είναι διαθέσιμο σύντομα μέσω firmware updates για τις συσκευές που μπορούν να το υποστηρίξουν, με πρώτες στην λίστα να είναι οι συσκευές Nexus.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.