Jump to content



  • yanni
    yanni

    Διαθέσιμο το Debian 9.5 με διορθώσεις ασφαλείας και για το Spectre V2

    Το Debian Project ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα της νέας αναβάθμισης 9,5 του Debian 9, η οποία φέρει την ονομασία "stretch" και η οποία έρχεται με αναβαθμίσεις πακέτων, αλλά και διορθώσεις ασφαλείας. Μάλιστα η τελευταία αυτή αναβάθμιση, η οποία έρχεται τρεις μήνες μετά την 9,4, η οποία διατέθηκε τον Μάρτιο, περιλαμβάνει τον απαραίτητα μικροκώδικα, αλλά και τις απαραίτητες διορθώσεις για την παραλλαγή V2 του Spectre  (CVE-2017-5715) .

     

    Η νέα αυτή αναβάθμιση του Debian 9 ανήκει στην κατηγορία των σταθερών εκδόσεων, δεν πρόκειται δηλαδή για κάποια beta έκδοση και μπορεί κάποιος να την κατεβάσει άμεσα από την ιστοσελίδα του Debian project και να την εγκαταστήσει στον υπολογιστή του. Μερικά από τα πακέτα που έχουν αναβαθμιστεί είναι τα abiword, clamav, dosbox, dpkg, ο Linux kernel, ο nvidia-graphics-drivers, η rustc και το systemd. Επιπλέον ο Chromium browser και η Extended Support Release του Firefox έχουν αναβαθμιστεί στις τελευταίες τους εκδόσεις.

     

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε στην παρακάτω σελίδα με την ανακοίνωση για την αναβάθμιση 9.5.

    Debian -- News -- Updated Debian 9: 9.5 released


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.