Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Διαρρέουν benchmarks που δείχνουν την υποτιθέμενη RX 6800 XT να ξεπερνά σε 4K επιδόσεις την RTX 3080, εξαιρουμένου του Ray Tracing

    Η NVIDIA κυκλοφόρησε ήδη τη σειρά GeForce RTX 30xx, που αποτελείται αρχικά από τις GeForce RTX 3090, GeForce RTX 3080 και GeForce RTX 3070, με κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία τους. Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της AMD για να απαντήσει. Αυτή η απάντηση θα έχει τη μορφή του Big Navi, και ορισμένα υποτιθέμενα πρώιμα benchmarks φαίνονται πολλά υποσχόμενα, τουλάχιστον ως προς τo rasterization.

     

    Η AMD θα μπει στον κύκλο GPU επόμενης γενιάς με τη σειρά Radeon RX 6000, που θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα. Πριν από την κυκλοφορία, η AMD έδωσε στη δημοσιότητα μια μικρή ματιά στις κάρτες γραφικών Big Navi, όταν ανακοίνωσε τους επεξεργαστές Zen 3, παρουσιάζοντας για λίγο το παιχνίδι Borderlands 3 σε ανάλυση 4K, μαζί με κάποια benchmarks που δείχνουν το Call of Duty: Modern Warfare και Gears of War 5, και τα δύο σε 4K:

     

    large.AMD_Benchmarks.jpg

     

    Από εκείνη την παρουσίαση πέρασαν αρκετές μέρες και, πλέον, έχουμε στα χέρια μας ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες διαρροές, λίγες ημέρες πριν την επίσημη παρουσίαση.

     

    Ο Igor Wallossek από το Igor's Lab δημοσίευσε αποτελέσματα μετροπρογραμμάτων, τα οποία, κατά δήλωσή του, απέκτησε από συνεργάτη AIB που κατασκευάζει κάρτες γραφικών με Nvidia αλλά και AMD chips. Αυτό που δείχνουν οι εν λόγω μετρήσεις είναι μία δειγματική RX 6800 XT να ξεπερνά σε επιδόσεις την RTX 3080 FE σε 3DMark tests, αλλά να υπολείπεται στο Ray Tracing: 

     

    large.download.jpg

     

    Από άλλη πηγή (Twitter user @harukaze5719) δημοσιεύονται ανεπίσημα δεδομένα από ακόμα μία RX 6800 XT (Navi 21XT) που φαίνεται να ανταλλάσσει νίκες με την RTX 3080:

     

    large.489904418_download(1).jpg

     

    Φαίνεται ότι η ΑΜD κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό την απόδοση των Navi 21XTX (aka RX 6900XT), γι' αυτό δεν έχουμε ακόμα κάποια ανεπίσημη πληροφόρηση για την απόδοσή τους. Αναμένουμε, λοιπόν, με αγωνία την επίσημη παρουσίαση (αλλά και την επίσημη τιμολόγηση...)


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.