Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Διατίθεται προς πώληση ο Western Digital 18 TB Gold 7200 RPM HDD

    Αν και επί αρκετούς μήνες ακούγαμε και διαβάζαμε ειδήσεις για HDD με χωρητικότητες 18TB (ή και περισσότερα), ήταν πρακτικά αδύνατο να βρεθούν τέτοιοι δίσκοι στα καταστήματα για παραγγελία. Πλέον η κατάσταση αυτή αλλάζει, καθώς ήδη στην Αγγλία υπάρχει online μεταπωλητής που δέχεται παραγγελίες για τους WD Gold 18ΤΒ και 16ΤΒ, οι οποίοι δεν έχουν καν ανακοινωθεί από την WD.

     

    Εν τω μεταξύ, η επίσημη ιστοσελίδα της WD για τη σειρά Gold αναφέρει χωρητικότητες από 1 μέχρι 14 ΤΒ. Βέβαια, οι δίσκοι των 16 και 18 ΤΒ στοχεύουν στην αγορά enterprise και σε σκληρή χρήση 24/7.

     

    Η WD εξηγεί ότι η σειρά Gold διαθέτει εξελιγμένα ηλεκτρονικά παρακολούθησης της λειτουργίας του δίσκου που μπορούν να διορθώσουν τις γραμμικές και περιστροφικές δονήσεις σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας βελτιωμένη προστασία από τις δονήσεις αυτές ώστε να επιτευχθούν καλύτερες επιδόσεις σε περιβάλλοντα με πολλές δονήσεις.

     

    Οι τιμές των δίσκων είναι οι εξής:

     

    Στις ΗΠΑ οι παραπάνω τιμές αναμένονται χαμηλότερες, περίπου 600$ και 500$ αντίστοιχα. 

     

    Τέλος αναφέρεται ότι οι παραπάνω δίσκοι χρησιμοποιούν τεχνολογία CMR (και όχι SMR) με ταχύτητα περιστροφής 7200 rpm. Άλλες πληροφορίες δεν παρέχονται, αλλά μάλλον διαθέτουν 512MB cache (όπως τα ξαδέλφια τους των 14ΤΒ) και θα πετυχαίνουν ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 267 MB/s. Η WD καλύπτει τους δίσκους αυτούς από 5ετή εγγύηση.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.