Jump to content



  • yanni
    yanni

    Δικό της chipset θα αποκαλύψει στο τέλος του μήνα η Xiaomi

    Η Xiaomi ετοιμάζεται να εισέλθει στο κλαμπ των κατασκευαστών ARM, συσκευών που χρησιμοποιούν chipsets δικιάς τους υλοποίησης. Έτσι στο τέλος του μήνα η εταιρία ετοιμάζεται να αποκαλύψει ένα ή περισσότερα chipsets με την κωδική ονομασία Pinecore. 

     

    Για το σκοπό αυτό η Xiaomi διοργανώνει στις 28 Φεβρουαρίου μια εκδήλωση στο Πεκίνο. Αν και η Xiaomi δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες υπάρχουν φήμες οι οποίες μιλάνε για δύο Pinecore chipsets. Και τα δύο διαθέτουν οκτώ πυρήνες, με την διαφορά ότι το υψηλότερων επιδόσεων θα διαθέτει τέσσερις πυρήνες ARM Cortex A73 και τέσσερις πυρήνες ARM Cortex A53, ενώ το δεύτερο και οικονομικότερο, θα διαθέτει οκτώ πυρήνες ARM Cortex A53. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για αυτά. Ούτε για την κάρτα γραφικών που θα ενσωματώνουν, ούτε κάποια εκτίμηση για το πως θα αποδίδουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

     

    58ac13a7afb4f-xiaomipinecoreevent.jpg

     

    Η Xiaomi φαίνεται να επιχειρεί με τα Pinecore να αποκτήσει καλύτερο έλεγχο πάνω στο hardware, επιτρέποντάς της να βελτιστοποιήσει καλύτερα το λογισμικό της για αυτό, ενώ επιπλέον μειώνει και το κόστος απόκτησης των chipsets, σε σχέση με το να βασίζεται σε κάποιον άλλον κατασκευαστή όπως η Mediatek ή η Qualcomm. Δεν είναι πάντως γνωστό το αν τα Pinecore θα είναι για αποκλειστική χρήση στις συσκευές της Xiaomi ή το αν η Xiaomi θα επιχειρήσει να τα πουλήσει και σε άλλους κατασκευαστές ARM συσκευών.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.