Jump to content



  • yanni
    yanni

    Δυνατότητα χρήσης εξωτερικών καρτών γραφικών, αποκτάει το macOS High Sierra

    Η Apple διέθεσε μια νέα αναβάθμιση για το macOS High Sierra, την έκδοση 10.13.4 και μέσα στα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται και η δυνατότητα χρήσης μιας εξωτερικής κάρτας γραφικών. Έτσι οι κάτοχοι MacBook Pro μοντέλων από το 2016 και μετά, καθώς και οι κάτοχοι iMac μοντέλων από το 2017 και μετά, θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εξωτερικές GPUs (eGPUs), βελτιώνοντας έτσι τις επιδόσεις των συστημάτων τους.

     

    Η υποστήριξη περιορίζεται σε AMD GPUs και ειδικότερα σε μοντέλα αρχιτεκτονικής Polaris και Vega, όπως για παράδειγμα τα RX 570, RX 580, Radeon Pro WX 7100, RX Vega 56, RX Vega 64, Radeon Pro WX 9100 και Vega Frontier Edition. Οι εξωτερικές κάρτες γραφικών θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να επιταχύνουν Metal, OpenCL και OpenGL, σε hardware επίπεδο.

     

    Όσον αφορά τις θήκες για τις κάρτες γραφικών ( graphics card enclosures ) θα πρέπει να χρησιμοποιούν θύρα Thunderbolt 3 και να μπορούν να παρέχουν 85W ισχύος ώστε να μπορούν να φορτίσουν ένα MacBook, επιπλέον της ισχύος που θα παρέχουν στην κάρτα γραφικών για την λειτουργία της.

     

    macos-high-sierra-macbook-egpu-disconnect-status-bar.jpg

     

    Δεν γίνεται αναφορά σε υποστήριξη Nvidia καρτών γραφικών, οπότε πιθανόν αυτές δεν υποστηρίζονται. Η Nvidia πάντως είχε κυκλοφορήσει έναν beta οδηγό πέρσι για Mac, για Pascal κάρτες γραφικών, σε μια προσπάθεια ίσως να γεφυρώσει το χάσμα με την Apple.

     

    Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην σχετική σελίδα υποστήριξης της Apple:

    Use an external graphics processor with your Mac - Apple Support

     

    Επιπλέον για τους προγραμματιστές, η Apple έχει δημιουργήσει μια σελίδα με υλικό που θα τους βοηθήσει να αξιοποιήσουν καλύτερα μια εξωτερική κάρτα γραφικών.

    External Graphics Processors - Apple Developer


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.