Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Δωρεάν VPN προσφέρει ο Opera

    Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα είναι δημοφιλή στους χρήστες που προστατεύουν την ιδιωτικότητά τους με κάθε κόστος, με τα καλύτερα του είδους να κοστίζουν αρκετά ενώ τα δωρεάν συνήθως έχουν περιορισμούς και κρυφές χρεώσεις.

     

    Opera, όμως στην τελευταία έκδοση για developers ενσωμάτωσε τη λειτουργία VPN (Virtual Private Networks ) χωρίς περιορισμούς στη χρήση της. Προς το παρόν μπορείτε να επιλέξετε ως εικονική χώρα τις Η.Π.Α., τη Γερμανία και τον Καναδά.

     

    "Τώρα δεν χρειάζεται να κατεβάζετε VPN επεκτάσεις ή να πληρώνετε συνδρομές ώστε να έχετε πρόσβαση σε μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες ή να προστατεύετε τη σύνδεσή σας όταν χρησιμοποιείτε δημόσια Wi-Fi," δήλωσε η εταιρία σε μία ανάρτησή της.

     

    Αυτό που κάνουν τα VPN είναι να αναδρομολογούν την κίνηση του internet μέσω server άλλων χωρών, καθιστώντας δύσκολο σε κυβερνήσεις ή ακόμα και σε hackers να παρακολουθήσουν και να υποκλέψουν τα δεδομένα που στέλνει και λαμβάνει ο χρήστης. Μία άλλη χρησιμότητά τους είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες αυτής της υπηρεσίας να έχουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες και περιεχόμενο το οποίο δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα τους και να ακυρώνει τους γεωγραφικούς περιορισμούς κάθε ιστοσελίδας.

     

    vpn-enabled-popup.jpg

     

    H εταιρία αναφέρει μερικά στατιστικά στοιχεία από το Global Web Index, ισχυριζόμενη ότι πάνω από μισό δισεκατομμύριο χρήστες χρησιμοποιούν ή έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν υπηρεσίες VPN, οι οποίες φαίνεται να είναι δημοφιλής στους νέους. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την νέα υπηρεσία, αρκεί να κατεβάσετε την developer έκδοση του Opera και να ενεργοποιήσετε το VPN στις ρυθμίσεις.

     

    Είναι μία ενδιαφέρουσα κίνηση του Opera που είναι εμφανές ότι προσπαθεί να προσελκύσει κυρίως χρήστες που έχουν κάποιες τεχνικές γνώσεις. Η εταιρία πρόσφατα ενσωμάτωσε στον browser τη δυνατότητα του αποκλεισμού των διαφημίσεων, η οποία επίσης απευθύνεται στο ίδιο κοινό.

     

    Αξίζει να αναρωτηθούμε αν παρόμοιες υπηρεσίες μπορούν να έχουν μία ευρύτερη αποδοχή και διάδοση στο μέλλον. Στην αρχή ο αποκλεισμός των διαφημίσεων ήταν για πολύ λίγους χρήστες αλλά τελευταία γνωρίζει μεγάλη διάδοση. Μπορούν τα VPNs να έχουν την ίδια τύχη; Ο Opera είναι από τους μικρότερους παίχτες στην αγορά των broswers, με ποσοστά να κυμαίνονται από 1 έως 5 τοις εκατό ανάλογα με την έρευνα, αλλά με τις νέες αυτές λειτουργίες που προσφέρει, αυτό μπορεί να αλλάξει ριζικά.

     

     

     

    Πηγή : theverge

     

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.