Jump to content



  • yanni
    yanni

    Δύο νέες συσκευές επιτρέπουν την ασύρματη φόρτιση από απόσταση

    Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα υπάρχοντα συστήματα ασύρματης φόρτισης μας γλυτώνουν απλά το βάλε βγάλε του καλωδίου, μιας και προϋποθέτουν την τοποθέτηση της συσκευής που θα φορτιστεί ασύρματα, πάνω σε μια συγκεκριμένη ειδική επιφάνεια. Τον Σεπτέμβρη σας είχαμε ενημερώσει για το Pi charger, το οποίο επέτρεπε την ασύρματη φόρτιση πολλαπλών συσκευών σε απόσταση έως και 30 εκατοστά από αυτό. Αυτές τις μέρες είχαμε ανακοινώσεις σχετικές με δύο νέες συσκευές ασύρματης φόρτισης. Το Energous WattUp Mid Field transmitter που επιτρέπει την φόρτιση συσκευών που βρίσκονται σε απόσταση έως και 3 πόδια(91 εκατοστά) και του PowerSpot Transmitter ο οποίος επιτρέπει ασύρματη φόρτιση σε απόσταση έως και 80 πόδια(λίγο πάνω από 24 μέτρα).

     

    Η Energous γνωστοποίησε αυτές τις μέρες ότι η συσκευή ασύρματης φόρτισης Energous WattUp Mid Field transmitter,  έλαβε πιστοποίηση από τον Αμερικάνικο FCC. Η συσκευή χρησιμοποιεί τεχνολογία η οποία κάνει χρήση ραδιοσυχνοτήτων προκειμένου να φορτίσει συσκευές ασύρματα. Είναι συμβατή με σχεδόν το σύνολο των συσκευών της αγοράς που υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση και μπορεί να φορτίσει πολλές συσκευές ταυτόχρονα. Υποστηρίζει τόσο contact-based όσο και non-contact-based φόρτιση, με την πρώτη να είναι πιθανόν ταχύτερη. Η Energous θα παρουσιάσει την συσκευή της στην CES που ξεκινάει σε λίγες μέρες.

     

    energous wattup.jpg

     

    Στο παρακάτω βίντεο η εταιρία επιδεικνύει μια αντίστοιχη συσκευή με εμβέλεια έως και 15 πόδια.

     

     

    Η συσκευή PowerSpot Transmitter της Powercast, δείχνει πιο εντυπωσιακή χάρη στην δυνατότητά της να φορτίσει συσκευές σε έως και 80 πόδια απόσταση. Η συσκευή είναι σε θέση να παρέχει ισχύ φόρτισης έως και 3W και μπορεί να φορτίσει μεγάλο αριθμό συσκευών, έως 30 σύμφωνα με την εταιρία. Είναι η δεύτερη συσκευή της εταιρίας, η οποία από το 2003 ασχολείται με την ασύρματη φόρτιση. Η πρώτη συσκευή ήταν η Powercaster, η οποία έλαβε την έγκριση του Αμερικάνικου FCC το 2010. Η Powercaster στόχευε σε εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές, ενώ η Powerspot, στον τελικό καταναλωτή.

     

    Βέβαια η φόρτιση σε τόσο μεγάλη απόσταση έχει να κάνει με συσκευές ιδιαίτερα χαμηλής κατανάλωσης. Η Powercast αναφέρει ότι συσκευές όπως game controllers, smart watches, fitness bands ή ακουστικά, φορτίζουν καλύτερα σε απόσταση που δεν ξεπερνάει τα δύο πόδια, πληκτρολόγια και ποντίκια σε αποστάσεις έως και έξι πόδια, ενώ τηλεχειριστήρια και έξυπνες κάρτες σε απόσταση έως και δέκα πόδια. Η συσκευή όμως είναι σε θέση να φορτίσει μικρής κατανάλωσης συσκευές, όπως αισθητήρες θερμοκρασιών ή αισθητήρες ασφαλείας σε απόσταση έως και 80 πόδια.

     

    powercast.jpg

     

     

     

    Όπως και στην περίπτωση του Energous WattUp Mid Field transmitter, το PowerSpot Transmitter θα επιδειχθεί από την εταιρία στην CES. Το κόστος της συσκευής ανέρχεται στα $100 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τρίτο τρίμηνο του 2018. Σε περίπτωση έναρξης μαζικής παραγωγής, το κόστος ενδέχεται να πέσει στο μισό, σύμφωνα με την εταιρία.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.