Jump to content


  • yanni
    yanni

    Δύο νέους επεξεργαστές για το FM2+ φαίνεται να ετοιμάζει η AMD

    .
    Η ιδιαιτερότητα των δύο αυτών νέων επεξεργαστών, οι οποίοι είναι οι Athlon X4 845 και Athlon X4 835, είναι ότι ανήκουν στην σειρά Carrizo. Αυτό σημαίνει ότι σε αντίθεση με τους επεξεργαστές των σειρών Kaveri και Godavari οι οποίοι διέθεταν πυρήνες αρχιτεκτονικής Steamroller, τα δύο αυτά νέα μοντέλα θα διαθέτουν τέσσερις πυρήνες αρχιτεκτονικής Excavator. Η χρήση πυρήνων Excavator θα επιτρέπει στους δύο αυτούς επεξεργαστές να έχουν υψηλότερη ενεργειακή απόδοση και υψηλότερες επιδόσεις στην ίδια συχνότητα λειτουργίας, έναντι των μοντέλων που διατίθενται στην αγορά. Δυστυχώς από την στιγμή που μιλάμε για μοντέλα της σειράς Athlon η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών θα είναι απενεργοποιημένη.

     

    Οι νέοι επεξεργαστές διέρρευσαν μέσω του site της Gigabyte, η οποία τους πρόσθεσε στην λίστα των υποστηριζόμενων μοντέλων των μητρικών της, με παράλληλη διάθεση νέας αναβάθμισης BIOS. Αν και δεν γίνεται γνωστή μέσω της σελίδας αυτής η συχνότητα λειτουργίας των δύο νέων επεξεργαστών, αυτοί θα διαθέτουν 4MB cache και θα έρχονται με 65W TDP.

     


    AMD Carrizo Desktop APUs


    AMD Carrizo Motherboard Support 2


    AMD Carrizo Motherboard Support 1

     


    Δεν είναι γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσουν οι επεξεργαστές. Βλέποντας μάλιστα στην ίδια λίστα την αναφορά σε δύο μοντέλα για την πλατφόρμα AM1, τον Athlon 530 και τον Athlon 550, οι οποίοι είναι γνωστοί πάνω από έναν χρόνο, αλλά τελικώς δεν κυκλοφόρησαν, μένει να δούμε το αν αυτοί οι δύο νέοι επεξεργαστές για την FM2+ πλατφόρμα θα διατεθούν στην αγορά. Αυτό που επιβεβαιώνεται πάντως είναι ότι μοντέλα με Excavator πυρήνες μπορούν να λειτουργήσουν στο FM2+ socket απλά με ένα BIOS update.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.