Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Εκρηκτικές θα είναι οι επιδόσεις της αρχιτεκτονικής RDNA 3, αλλά με τιμές που θα τελειώσουν και "με τη βούλα" το PC gaming

    Η AMD έφτασε τις επιδόσεις των καρτών γραφικών της Nvidia με την αρχιτεκτονική RDNA 2, ειδικά με τις κάρτες Radeon RX 6800 XT και 6900 XT. Φαίνεται όμως ότι η AMD βλέπει ακόμα ψηλότερα, με την επερχόμενη γενιά καρτών γραφικών RDNA 3.

     

    large.81684_01_amds-next-gen-rdna-3-gpu-rumor-at-least-60-faster-than-2_full.jpg

     

    Έχουν ήδη διαδοθεί φήμες για την αρχιτεκτονική RDNA 3 και τη ναυαρχίδα της Radeon RX 7900 XT που τροφοδοτείται από την GPU Navi 31 και διαμορφώνεται ως μια πανίσχυρη κάρτα γραφικών. Πλέον, ο Tom από το Moore's Law is Dead ενημερώνει ότι η RDNA 3 "θα βελτιώσει την απόδοση κατά 60% τουλάχιστον" με πολλές πηγές του να αποκαλύπτουν ότι η Radeon RX 7900 XT θα είναι "περίπου διπλάσια" σε απόδοση της RX 6900 XT.

     

    Ο Tom σημειώνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να θυμούνται ότι "η θεωρητική κορυφαία απόδοση και η απόδοση στον πραγματικό κόσμο δεν είναι το ίδιο πράγμα". Συνεχίζει, προσθέτοντας ότι "μόνο και μόνο επειδή το κορυφαίο μοντέλο αποδίδει έναν συγκεκριμένο τρόπο σε μια προσομοίωση, δεν σημαίνει ότι και στην πράξη θα συμβεί το ίδιο, μόλις κατασκευαστεί από πυρίτιο, θα συσκευαστεί και θα χρειαστεί ψύξη".

     

    Μια άλλη μεγάλη σημείωση από τον Tom είναι ότι η τιμή των καρτών γραφικών της σειράς Radeon RX 7000 θα είναι ανεβασμένη από την AMD κατά σχεδόν μια ολόκληρη βαθμίδα, οπότε περιμένετε να πληρώσετε περισσότερα από ποτέ για τις κάρτες γραφικών της σειράς RNA 3 Radeon RX 7000. (σ.σ. ήδη οι εμπορικές τιμές είναι στα... ουράνια. Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν ανέβουν και οι τιμές MSRP...)

     

    Η AMD θα κυκλοφορήσει πολλές GPU Navi 3X στο μέλλον, έχοντας προϊδεάσει ήδη για τις Navi 31, Navi 32 και Navi33. Όσον αφορά στις επιδόσεις, θα πρέπει να αναμένουμε ότι η κορυφαία GPU RDNA 3 σε μονολιθική μορφή (μάλλον θα πρόκειται για τη Navi 33) θα έρχεται με επιδόσεις προσαυξημένες κατά 100%+ σε σχέση με μια Radeon RX 6900 XT.

     

    • AMD Navi 31: Multi-Compute Die (MCD) tape out in Q4 2021
    • AMD Navi 32: Multi-Compute Die (MCD) tape out in Q4 2021
    • AMD Navi 33: Monolithic GPU (like normal) tape out in Q1 2022

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.