Jump to content



  • yanni
    yanni

    Ελλείψεις φτηνών μητρικών για AMD επεξεργαστές στην αγορά της Κίνας, λόγω αυξημένης ζήτησης

    Ελλείψεις δεν έχουμε μόνο σε hardware της Intel, έχουμε και στις πλατφόρμες της AMD, αλλά οι λόγοι εδώ είναι μάλλον ευχάριστοι. Και αυτό επειδή οι ελλείψεις οφείλονται σε ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση πακέτων επεξεργαστών και μητρικών AMD, που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στην αγορά της Κίνας.

     

    Πιο συγκεκριμένα, στην Κίνα παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα έλλειψη σε μητρικές με τα οικονομικότερα A320 και B450 chipsets για AM4 socket, αλλά ακόμα και έλλειψη του A68 chipset για FM2+ socket. Ο λόγος για τις ελλείψεις αυτές είναι η τακτική των κατασκευαστών μητρικών να πουλάνε πακέτα που περιλαμβάνουν τόσο επεξεργαστή όσο και μητρική. Η επιτυχία των εν λόγω πακέτων ήταν τέτοια που οι κατασκευαστές είτε αυξάνουν τις τιμές, είτε καταργούν τις προσφορές, είτε ετοιμάζονται για να αυξήσουν την παραγωγή.

     

    ASUS και Gigabyte είναι οι δύο κατασκευαστές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο, με την ASUS να σκοπεύει να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής, ενώ η Gigabyte αδυνατεί να καλύψει την ζήτηση. Η Gigabyte διαθέτει περιορισμένο αριθμό μητρικών με το A320 και το B450 chipset για το AM4 socket, ενώ κάπως καλύτερα είναι τα πράγματα με την διαθεσιμότητα μητρικών με το A68 chipset για το FM2+ socket. Η εταιρία προσπαθεί να διατηρήσει σταθερές τις τιμές, εκτός και αν τα προβλήματα διαθεσιμότητας χειροτερέψουν περαιτέρω. Και η MSI πάντως αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα. Σε αντίθεση με τις άλλες εταιρίες, η MSI προχώρησε ήδη σε αυξήσεις τιμών προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα διαθεσιμότητας. Επιπλέον η MSI προχώρησε και σε ακύρωση προσφοράς πακέτου μητρικής με το A320 chipset και την A8 9600 APU της AMD, ενώ σε αντίστοιχες ακυρώσεις προσφορών έχουν προχωρήσει και οι άλλοι κατασκευαστές.

     

    Το μόνο chipset που δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα διαθεσιμότητας, είναι το X470 το οποίο χρησιμοποιείται στις ακριβότερες μητρικές με το AM4 socket. Αυτό πιθανόν οφείλεται στο γεγονός ότι μητρικές με το εν λόγω chipset δεν προτιμούνται ιδιαίτερα από τους Κινέζους καταναλωτές. Αντίθετα στην Ευρωπαϊκή και Αμερικάνικη αγορά υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για μητρικές με το X470 chipset.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.