Jump to content



  • yanni
    yanni

    Εντός του 2017 ίσως δούμε επεξεργαστή Intel με Radeon γραφικά

    Στις 31 Μαρτίου λήγει η συμφωνία της Intel με την Nvidia, με βάση την οποία η Intel πλήρωσε για το διάστημα από το 2011 έως και τώρα 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια στην Nvidia. Η συμφωνία αυτή ήταν αναγκαία,  ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί η Intel τεχνολογίες της Nvidia που προστατεύονται από πατέντες, στις GPUs που ενσωματώνει στους επεξεργαστές της. Η Intel για να συνεχίσει να κατασκευάζει GPUs και να τις ενσωματώνει στους επεξεργαστές της, θα πρέπει να συνάψει μια νέα συμφωνία με είτε την Nvidia είτε την AMD. Χωρίς αυτή τη συμφωνία δεν θα μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις απαραίτητες αυτές τεχνολογίες και άρα να κατασκευάζει νέες GPUs.

     

    Κάπου λοιπόν τον Δεκέμβριο ξεκίνησαν οι φήμες ότι η νέα αυτή συμφωνία θα υπογραφεί μεταξύ Intel και AMD, όχι μεταξύ Intel και Nvidia.

    Αυτό είχε διαρρεύσει από τον Kyle Bennet του HardOCP

    Quote

    The licensing deal between AMD and Intel is signed and done for putting AMD GPU tech into Intel's iGPU.

     

    Οι τελευταίες φήμες όμως πάνε την συμφωνία μεταξύ Intel και AMD σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Σύμφωνα με αυτές δεν θα δούμε Intel GPUs ενσωματωμένες στους Intel επεξεργαστές που θα κάνουν χρήση τεχνολογιών της AMD που υπάρχουν στις Radeon GPUs. Αντιθέτως θα δούμε Intel CPUs με Radeon GPUs δίπλα τους, πιθανόν ως multi-chip modules (MCM).

     

    Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται εκ νέου ο Kyle Bennet, ο οποίος μάλιστα θεωρεί ότι ο πρώτος Intel επεξεργαστής με Radeon graphics θα κυκλοφορήσει εντός του 2017. 

     

    Quote

    OK. Got information back on this. Everything I have mentioned here is definitively correct. 

    Intel is licensing AMD GPU technology. No money has changed hands yet, so there is not financial impact till late in the year, hence nothing in the current earnings report. 

    The first product AMD is working on for Intel is a Kaby Lake processor variant that will positioned in the entry-to-mid level performance segment. It is in fact an MCM (multi-chip-module), and will not be on-die with the KB CPU. It is scheduled to come to market before the end of the year. I would expect more collaboration between AMD and Intel in the future on the graphics side.

    And you can take all that to the bank.

     

    Η επιλογή της τοποθέτησης μιας GPU δίπλα στον Intel επεξεργαστή, θα επιτρέψει στην AMD να παρέχει στην Intel έτοιμες GPUs που θα τις κατασκευάζει στα εργοστάσια της GlobalFoundries και της TSMC, μην επιτρέποντας στα εργοστάσια της Intel να λάβουν σχεδιαγράμματα, αναγκαία για την κατασκευή των GPUs, που θα αποκαλύπτουν ευαίσθητες πληροφορίες.

     

    Ο πρώτος αυτός επεξεργαστής, εφόσον προφανώς οι φήμες αυτές επιβεβαιωθούν,  πιθανολογείται ότι θα στοχεύει στην μεσαία ή την μέση κατηγορία, εκεί ακριβώς που αναμένεται να στοχεύουν και οι APUs της AMD.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.