Jump to content



  • yanni
    yanni

    Επιπλέον προστασία απέναντι στα ransomware προσθέτει η ESET στα προϊόντα της

    Οι ειδήσεις για νέα κακόβουλα προγράμματα τύπου ransomware πλέον είναι συχνές, με τελευταίο παράδειγμα το ransomware που προτρέπει τον χρήστη να μολύνει άλλους, ώστε να λάβει το αναγκαίο κλειδί για να ξεκλειδώσει τα αρχεία του. Η ESET έρχεται να προσφέρει επιπλέον ασφάλεια στους οικιακούς χρήστες που χρησιμοποιούν Windows, μέσω του Ransomware Shield, ενός επιπλέον επιπέδου ασφαλείας ειδικά για απειλές από ransomwares το οποίο θα περιλαμβάνεται σε λύσεις ασφαλείας όπως τα ESET NOD32 Antivirus, ESET Internet Security, ESET Smart Security, και ESET Smart Security Premium.

     

    Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ESET με περισσότερες πληροφορίες. Επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε και σε σχετικό blog post της ESET.

     

    Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2016 - Η ESET ενισχύει την αμυντική της δράση ενάντια στο ransomware και προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, το Ransomware Shield, στις υπάρχουσες τεχνολογίες που διαθέτει για την ασφάλεια των χρηστών (Cloud Malware Protection System, Network Attack Protection και DNA Detections). Το νέο χαρακτηριστικό διατίθεται πλέον στις λύσεις ασφάλειας της ESET για οικιακούς χρήστες για λειτουργικά συστήματα Windows.

     

    Η λειτουργία του Ransomware Shield έγκειται στην παρακολούθηση και την αξιολόγηση όλων των εκτελέσιμων εφαρμογών που χρησιμοποιούν ευρεστικές συμπεριφορές και στην ενεργή αποτροπή γνωστών συμπεριφορών που μοιάζουν με ransomware. Επιπλέον, το Ransomware Shield μπορεί να εμποδίσει τροποποιήσεις στα υπάρχοντα αρχεία (όπως δηλαδή την κρυπτογράφησή τους).

     

    Το Ransomware Shield είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, και δεν απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από το χρήστη για να διατηρείται η προστασία μέχρι να γίνει κάποιος εντοπισμός. Στην περίπτωση αυτή, ο χρήστης καλείται να επιβεβαιώσει/απορρίψει μία ενέργεια μπλοκαρίσματος.

     

    Το ransomware αποτελεί μία συγκεκριμένη οικογένεια κακόβουλου λογισμικού που στοχεύει σε αρχεία χρηστών. Ο πιο χαρακτηριστικός τύπος, του filecoder, κρυπτογραφεί δεδομένα και απαιτεί λύτρα για να ανακτηθεί ξανά η πρόσβαση τους. Οι κύριοι φορείς της επίθεσης είναι συνημμένα σε e-mail και exploit kits.

     

    Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο χαρακτηριστικό, τη νέα σειρά λύσεων για οικιακούς χρήστες που χρησιμοποιούν Windows της ESET και όλα τα νεότερα για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.