Jump to content
 • gdp77
  gdp77

  Η ΑΜD αναγνωρίζει δημόσια κάποια προβλήματα USB συνδεσιμότητας σε μητρικές σειράς 500

  Αρκετοί χρήστες ανέφεραν πρόσφατα διάφορα σφάλματα σύνδεσης USB στις μητρικές σειρές AMD 500, σε τυχαίους χρόνους. Η AMD αναγνώρισε αυτά τα ζητήματα σε μια πρόσφατη δημοσίευση στο Reddit, όπου ζήτησαν από τους επηρεαζόμενους χρήστες περισσότερες πληροφορίες για να τους βοηθήσουν να επιλύσουν τα προβλήματα. Τα ζητήματα φαίνεται να εντοπίζονται συχνότερα όταν συνδέονται συσκευές VR σε μητρικές πλακέτες X570 όπου τα τυχαία προβλήματα συνδεσιμότητας είναι πιο αισθητά. Μερικοί από τους χρήστες που επηρεάζονται αναφέρουν ότι τα ζητήματα είναι πιο συνηθισμένα όταν χρησιμοποιούν PCIe 4.0 GPU και ότι η εναλλαγή σε PCIe 3.0 μπορεί μερικές φορές να επιλύσει το πρόβλημα. Η AMD ζητά από τους επηρεαζόμενους χρήστες να υποβάλουν αναφορές μέσω της πλατφόρμας Online Request Service και θα επικοινωνήσουν επίσης με τους χρήστες απευθείας στο Reddit για να ζητήσουν λεπτομερείς πληροφορίες.


  Πηγή

  User Feedback

  Recommended Comments  Ωχ! Ελα ρε! Και κατα καιρους εχω εντοπισει κατι κουλαμαρες κι εγω αλλα τις εχω ριξει στην κακια την ωρα! Μια φορ δε μου διαβαζε εξωτεικο σκληρο σε καμια usb 3, μια αλλη φορα ειχαμε εξωφρενικα αργη αντιγραφη και κανα δυο φορες στο boot δεν εχει δει το πληκτρολογιο. Αυτα βεβαια σε βαθος παραπανω απο ενα χρονο που εχω το μηχανημα και εστρωναν στην επομενη επανεκκινηση

   

  Link to comment
  Share on other sites

  Δεν είναι περίεργο.

  Οι περισσότερες εταιρίες έχουν θεματάκια με τις USB.

  Ανεξαρτήτως AMD/Intel.

   

  Εγω έχω π.χ. ένα SanDisk USB controller για SD cards ο οποίος παίζει μόνο σε 2 συγκεκριμένες USB 3.0 της μητρικής, σε άλλη μητρική με το ίδιο chipset παίζει σε όλες, ενώ σε άλλο δεν παίζει σε καμμία :D

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  1 hour ago, giorgos2187 said:

  κανα δυο φορες στο boot δεν εχει δει το πληκτρολογιο.

   

  Αυτό το παθαίνω και εγώ στο boot και μάλιστα με B350. Μερικές φορές δεν το αναγνωρίζει στο boot (το καταλαβαίνω γιατί δεν ανάβουν τα led του) και έτσι δεν μπορώ να μπω bios ή αν μπω BIOS δεν παίζει το πληκτρολόγιο, μόνο ποντίκι. Εξαιρετικά σπάνια συμβαίνει βέβαια και με ένα reboot στρώνει, και δεν ασχολούμαι.

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Υπάρχουν θεματακια αλλά όλες οι πλατφορμες εχουν απο κατι.

  Στο Threadripper αν ανεβάσεις τις μνήμες με XMP πανω απο τα 1733MHz απενεργοποιειται το PCIExpress Gen 4.0.

  Επισης τωρα τελευταια εχει γινει αναφορά για υψηλο ποσοστο DOA, Ryzen 5000 series.

  Edited by jax7480
  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  1 minute ago, jax7480 said:

  Επισης τωρα τελευταια εχει γινει αναφορά για υψηλο ποσοστο DOA, Ryzen 5000 series.

    Αυτό ήταν από ένα μόνο ασιάτικο κατάστημα που είχε DOA και τις μητρικές και μάλλον οι τύποι ή δεν ξέρουν να στήνουν ή θα έχουν εντελώς λάθος συνθήκες εντός του καταστήματος. Δεν εξηγείται διαφορετικά και επεξεργαστές και μητρικές. Είτε ήταν τρολιά ήταν οι τύποι είναι άσχετοι. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν έχουν αναφερθεί τέτοια ποσοστά που ανέφεραν αυτοί 3-5%, αν θυμάμαι καλά.

  Link to comment
  Share on other sites

  Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει το παραμικρό πρόβλημα αλλά διαβάζοντάς  σε διάφορα φόρα κατά καιρούς έχω δει σχετικές συζητήσεις για τέτοια κούλα και όχι μόνο και οι πλειοψηφία αυτόν που αναφέρονται σε αυτά έχουν  gigabite mobos

  Επίσης έχω δει και σχετικά αρκετές αναφορές για ryzen 5000 cpus κυρίως για 5950 που δεν μπορούν να τρέξουν xmp/docp στα 3200 λόγο wehea και τους στέλνουν για rma

  Link to comment
  Share on other sites

  Το έπαθε φίλος μου προχτές που φτιάξαμε μηχάνημα με B450 tomahawk max, 1660 super και 3600ΧΤ. Παντού τελευταίοι drivers (και chipset amd) και το Razer κιτ που αγόρασε έχανε την σύνδεση συνέχεια στο πληκτρολόγιο και μερικές φορές στο ποντίκι. Μετά απο απεγκατάσταση του Synapse εντελώς δείχνει 2 μέρες τώρα να έστρωσε. Drivers είναι πιστεύω.

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Whea errors έχω εγώ στο τελευταίο βίος στα 3800 μνήμες που στρώνει με έξτρα  volt στο soc. Γιαυτό ξαναγυρισα σε beta bios. Γενικά παίζει το whea error πολύ για πάνω από 3800. Περιμένω να δω επόμενα βίος 

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  υπάρχει περίπτωση να έχει να κάνει με την κατανομή που κάνει η AMD κι οι μητρικές σε ρεύματα; Γίνεται ένας ψιλοχαμός όπως πάντα με τις προδιαγραφές των USB, ένας από τους λόγους που οι μητρικές AMD δεν βάζουν το Thunderbolt υποτίθεται πως είναι επειδή η Intel απαιτεί να καλύπτεται η ανώτατη απαίτηση σε ρεύμα για να επιτρέψει την άδεια, η AMD χρησιμοποιεί το ρεύμα σε άλλα σημεία και δεν θέλει να δεσμευθεί στην απαίτηση της intel (να καλύπτεται και το optional functionality για να χρησιμοποιηθεί το όνομα)
  Aν οι συσκευές ακολουθούν την ανώτατη απαίτηση κι οι θύρες όχι (ενώ κι οι δυο εμφανίζονται με «ίδια» προδιαγραφή) τελικά δεν είναι απολύτως συμβατές. Οι μητρικές δε, στο συγκεκριμένο ζήτημα (πόσο ρεύμα δίνουν σε καθεμιά από τις θύρες) είναι σε κατάσταση κρυψίνοιας για τον τελικό χρήστη. Σου βγαίνει η πίστη να βρεις την πληροφορία και αν... Οι συσκευές είναι κάπως καλύτερα αλλά κι αυτοί δεν έχουν πάντα εύκολα προσβάσιμη την πληροφορία, συνήθως αρκούνται να διαφημίζουν μόνο το πρότυπο. (συμβατή με USB 2.0, 3.0 κλπ).

  Τουλάχιστον θα αλλάξει η ονοματοδοσία στα επόμενα των USB (το branding με το οποίο θα το προωθούν) να πάει με τις διαμεταγωγές, μπας και απλουστευθεί λίγο η αγορά.Υπάρχουν και τα συνήθη με την εξοικονόμηση ενέργειας, τα power plans, πότε τις ρίχνει σε sleep mode, δεν είναι περίεργο να προκύπτουν τέτοια ζητήματα κι από εκεί.

  During CES 2020, USB-IF and Intel stated their intention to allow USB4 products that support all the optional functionality as Thunderbolt 4 products. The first products compatible with USB4 are expected to be Intel's Tiger Lake series and AMD's Zen 3 series of CPUs. Released in 2020.
  https://en.wikipedia.org/wiki/USB

   

  Link to comment
  Share on other sites

  Αμήν...

  3 διαφορετικά bios και το πρόβλημα παραμένει, Aorus B550i AX Pro.

  Ξενέρωσα με την AMD λόγο του θέματος και έχω απενεργοποιήσει μόνιμα τον ήχο σύνδεσης/αποσύνδεσης συσκευής μέχρι να βγει το fix.

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Απίστευτο deal breaker αυτό με το USB. Νόμιζα ότι δεν με επηρέαζε ιδιαίτερα η όλη ιστορία στο παρελθόν, λόγω του ότι είχα 470Χ, μέχρι που το Coolermaster keyboard άρχισε να κάνει disconnects στην MSI. Στο άλλο σύστημα είχα την ASRock με το Α320 και όλα καλά. Έβαλα την δεύτερη MSI 470X και διαπίστωσα ότι μια χαμηλού κόστους καμερίτσα που είχα πάρει από Κίνα κάνει τα ίδια. Disconnects και windows cannot identify device. Στην ASRock είχε παίξει μια χαρά. Πέρασα το beta BIOS της MSI που προσφέρει "improved USB compatibility", τρίχες. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε με τον ίδιο τρόπο, όπως είχα λύσει το πρόβλημα με το Coolermaster keyboard. Έβαλα ένα USB Hub στο ενδιάμεσο. Αλλά με δύο ντουζίνες USB υποδοχές στο σύστημα και να πρέπει να καταφεύγεις σε χαμπάκια, εντάξει, πάμε 10 χρόνια πίσω.

  Αν υπήρχε μια κοτσάνα επικών διαστάσεων που θα μπορούσαν να κάνουν στην AMD ή οποιαδήποτε άλλη εταιρία υπολογιστών/tablets/smartphones, ήταν να χαλάσουν την συμβατότητα με τα USB.

  Edited by yanni
  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites
  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...