Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η Αpple ανακοινώνει το iOS 13 με Dark Mode, ενίσχυση της ιδιωτικότητας, βελτιωμένη απόδοση και πολλά άλλα

    To WWDC 2019 είναι σε εξέλιξη και η Apple ανακοινώνει σημαντικές προσθήκες σε όλες της πλατφόρμες της όπως το tvOS 13, watchOS 6 και άλλα. Εμείς θα σταθούμε στην ανακοίνωση του iOS 13 με πολλές βελτιώσεις στα χαρακτηριστικά του UI, όσο και σε οπτικούς συνδυασμούς. Επιπρόσθετα το νέο iOS φέρνει καλύτερες επιδόσεις και βελτίωση της ασφάλειας. Ας κάνουμε μια αναφορά σε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία οι χρήστες Apple συσκευών θα πρέπει να αναμένουν όταν κυκλοφορήσει το iOS 13.

     

    1.jpg

     

    Στο iOS 13 αλλάζουν πολλά σε σχέση με τη λειτουργία και τη διαχείριση των εφαρμογών. Το ξεκλείδωμα μέσω Face ID γίνεται 30% ταχύτερα, οι ενημερώσεις των εφαρμογών είναι 60% μικρότερες και τα πακέτα των εφαρμογών καταλαμβάνουν 50% λιγότερο χώρο, κάτι που θα βελτιώσει τις επιδόσεις των iPhone και iPad συσκευών. 

     

    Επόμενη στάση η εμφάνιση του Dark Mode, το οποίο εφαρμόζεται σε όλες τις εφαρμογές, Messages, Maps, Notes, Calendar, Photos, Apple Music κ.α.

     

    2.jpg

     

    3.jpg

     

    Το πληκτρολόγιο γίνεται επίσης πιο "σκοτεινό" και αποκτά νέο "Swipe typing" που η Apple αποκαλεί "Quick Path". O Safari αποκτά preferences διαφορετικά ανά website, τα Notes έχουν μοιραζόμενους φακέλους και η εφαρμογή Reminders επανασχεδιάζεται εντελώς και γίνεται περισσότερο έξυπνη. 

     

    Έμφαση έχει δοθεί και στην εφαρμογή Maps όπου, για παράδειγμα, στην οθόνη εκκίνησης ο χρήστης μπορεί να έχει τα "αγαπημένα" του και "συλλογές" για να τα οργανώνει. Η νέα δυνατότητα "Binoculars" δίνει λειτουργικότητα ανάλογη με αυτή του γνωστού Google Street View.

    4.jpg

     

    Στον τομέα της ιδιωτικότητας προσφέρεται προστασία από την παρακολούθηση θέσης του χρήστη, καθώς το λειτουργικό σύστημα ενημερώνει για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν την εν λόγω λειτουργία (location tracking). Επιπρόσθετα οι εφαρμογές δεν θα μπορούν από μόνες τους να χρησιμοποιούν το Wi-Fi ή το Bluetooth για προσδιορισμό θέσης.

     

    5.jpg

     

    Υπάρχει επίσης έναν νέο "Sign in with Apple" κουμπί που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν ζητείται από τον χρήστη να κάνει login στο Facebook ή σε υπηρεσίες της Google. Με τη χρήση Face ID υπάρχει η δυνατότητα για δημιουργία νέου λογαριασμού, χωρίς την αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών. Εάν οι εφαρμογές ζητούν πληροφορίες, υπάρχει η επιλογή για απόκρυψη του email του χρήστη και η Apple θα δημιουργεί ένα τυχαίο email που θα προωθεί την αλληλογραφία στο κανονικό δηλωμένο email του χρήστη. Είναι ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό.

     

    6.jpg

     

    Στην εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής και στη διαχείριση των φωτογραφιών υπάρχουν νέα lighting effects και νέο UI επεξεργασίας φωτογραφιών που επιτρέπει να γίνουν αλλαγές στις φωτογραφίες με απλές "tap and drag" λειτουργίες. Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα για μείωση του θορύβου στις φωτογραφίες και άλλα πολλά.

     

    Το UI για την επεξεργασία φωτογραφιών επεκτείνεται και στην επεξεργασία video. Ο χρήστης μπορεί να επεξεργαστεί video καθώς και να τα περιστρέψει. Η περιήγηση στις φωτογραφίες γίνεται με νέο τρόπο και έχει προστεθεί λογισμικό ΑΙ ώστε να αντιλαμβάνεται τις "διπλές" φωτογραφίες και να προτείνει τη διαγραφή τους για απελευθέρωση χώρου. 

     

    Τα AirPods γίνονται "εξυπνότερα" και σε συνδυασμό με το Siri δίνεται η δυνατότητα ανάγνωσης εισερχόμενων μηνυμάτων στα οποία ο χρήστης μπορεί να απαντήσει χωρίς να πει "Hey Siri". Επίσης ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί τη μουσική του με ένα διαφορετικό τηλέφωνο (audio sharing).

     

    Βελτιώσεις υπάρχουν και στο CarPlay, στο Siri (πιο φυσική φωνή και έμφαση στις σωστές λέξεις), εμφανίζονται οι δυνατότητες Low Data Mode, WiFi selection in Control Center, dual SIM support για το iMessages, Dolby Atmos playback και άλλα. 

     

    Προϊόντως του χρόνου θα ακολουθήσουν επιπλέον ανακοινώσεις και λεπτομέρειες για τις βελτιώσεις που θα απολαύσουν οι χρήστες Apple συσκευών στο άμεσο μέλλον.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.