Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Η δημοφιλής εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Zoom μοιράζεται τα προσωπικά σας δεδομένα με το Facebook, χωρίς εξουσιοδότηση

    Αυτές τις μέρες, οι εφαρμογές τηλεδιασκέψεων γνωρίζουν μια πρωτοφανή αύξηση χρηστών, καθώς η πανδημία του COVID-19 αναγκάζει πολλούς ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι και να επικοινωνούν μέσω τηλεδιασκέψεων για επαγγελματικούς αλλά και προσωπικούς λόγους. Το Zoom είναι μια δημοφιλής τέτοια εμπορική εφαρμογή που επωφελείται από την κατάσταση.

     

    Ερευνητές ασφαλείας, όμως, διαπίστωσαν ότι η εφαρμογή του Zoom για το iOS μοιράζεται δεδομένα με το Facebook, χωρίς εξουσιοδότηση. Ο διαμοιρασμός δεδομένων με το Facebook θεωρείται συνηθισμένος από αρκετές εφαρμογές, προκειμένου οι χρήστες να αποφεύγουν τη δημιουργία επιπρόσθετων λογαριασμών. Αλλά όταν πρόκειται για κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων και άλλων στατιστικών στοιχείων, αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο στους χρήστες οι οποίοι δίνουν τη συγκατάθεσή τους.

     

    Αυτή δεν είναι η περίπτωση με το Zoom και την εφαρμογή του για iOS. Το δικτυακό Motherboard διεξήγαγε έρευνα και αποκάλυψε ότι δεν είναι ξεκάθαρη στους χρήστες η πρακτική του διαμοιρασμού δεδομένων με το Facebook. Το Ζοοm συλλέγει και αποστέλλει στο Facebook δεδομένα όπως το είδος της συσκευής, την πόλη από την οποία συνδέονται, τη χρονική ζώνη και, φυσικά, ένα μοναδικό διαφημιστικό αναγνωριστικό για στοχευμένες διαφημίσεις. Η πολιτική ιδιωτικότητας του Zoom αναφέρει ότι η εφαρμογή "συλλέγει δεδομένα από το προφίλ χρήστη του Facebook", που είναι λογικό για την διαδικασία εισόδου, αλλά δεν αναφέρει ότι στέλνονται στοιχεία στο Facebook, ακόμα και για χρήστες που δεν έχουν λογαριασμό σε αυτό!

     

    Το Zoom υπήρξε το αντικείμενο της προσοχής, επίσης, του Electronic Frontier Foundation, που επισημαίνει ότι οι διαχειριστές μπορούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των καταγεγραμμένων συνομιλιών (video, ήχο, απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών, γραπτά μηνύματα, μοιραζόμενα αρχεία κ.α.)

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.