Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η Ευρωπαϊκή επιτροπή επιλέγει το Signal για την ασφαλή ανταλλαγή μηνυμάτων

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε οδηγία στο προσωπικό της  να μεταβεί στην  εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ανοιχτού κώδικα Signal, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην αύξηση της ασφάλειας των επικοινωνιών της.

     

    Σύμφωνα με το Politico, το Signal δεν θα χρησιμοποιηθεί για όλες τις επικοινωνίες. Τα κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα χρησιμοποιηθούν για την αποστολή μη διαβαθμισμένων αλλά ευαίσθητων πληροφοριών και τα διαβαθμισμένα έγγραφα θα χρησιμοποιούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Το Signal, εν τω μεταξύ, προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για εξωτερικές επικοινωνίες μεταξύ προσωπικού και ανθρώπων εκτός του οργανισμού.

    Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη προσπάθεια της ΕΕ  να ασφαλίσει τις επικοινωνίες της.  Τον Ιούνιο του 2018, η BuzzFeed News ανέφερε ότι  από την πρεσβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μόσχα είχαν υποκλαπεί πληροφορίες από το δίκτυό της. Αργότερα εκείνο το έτος, οι New York Times ανέφεραν ότι το δίκτυο διπλωματικών επικοινωνιών της ΕΕ είχε χακαριστεί κατά τη διάρκεια 3 ετών.

     

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι ο μόνος κυβερνητικός φορέας που ενημερώνει το προσωπικό της για να μεταβεί στο Signal. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Guardian ανέφερε ότι το κυβερνόν κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου, οι Συντηρητικοί, έστειλε  μήνυμα στους βουλευτές του να μεταβούν από την υπηρεσία του WhatsApp σε Signal για να σταματήσει τις διαρροές.

     

    Το Signal θεωρείται γενικά ως μία από τις πιο ασφαλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Είναι ανοικτού κώδικα, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο από προεπιλογή και, σε αντίθεση με το WhatsApp, δεν αποθηκεύει μεταδεδομένα μηνυμάτων ή χρησιμοποιεί το σύννεφο για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μηνυμάτων.

     

    Ο Edward Snowden είπε σε ένα σημείο ότι το χρησιμοποιεί κάθε μέρα,   ενώ η εφαρμογή έχει ακόμη και την υποστήριξη ενός από τους αρχικούς συνιδρυτές της WhatsApp.

     

    [Άδεια χρήσης περιεχομένου: CC-BY-SA]


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.