Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Λιθουανία συστήνει να πετάξουμε τα κινεζικά τηλέφωνα λόγω πρακτικών παραβίασης της ιδιωτικότητας των χρηστών

    Το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας συνέστησε στους καταναλωτές να αποφεύγουν να αγοράζουν κινεζικά κινητά τηλέφωνα και συνέστησε να πετάξουν αυτά που έχουν τώρα, αφού μια κυβερνητική έκθεση διαπίστωσε ότι οι συσκευές είχαν ενσωματωμένες δυνατότητες λογοκρισίας.
    Τα κορυφαία τηλέφωνα που πωλούνται στην Ευρώπη από τον κινεζικό κατασκευαστή smartphone Xiaomi έχουν μια ενσωματωμένη ικανότητα να εντοπίζουν και να λογοκρίνουν όρους όπως «Ελεύθερο Θιβέτ», «Ζήτω η ανεξαρτησία της Ταϊβάν» ή «δημοκρατικό κίνημα», ανακοίνωσε την Τρίτη ο κρατικός οργανισμός της Λιθουανίας για την κυβερνοασφάλεια. Η δυνατότητα στο λογισμικό τηλεφώνου Mi 10T 5G της Xiaomi είχε απενεργοποιηθεί για την «περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί από απόσταση οποιαδήποτε στιγμή, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Άμυνας. "Η σύστασή μας είναι να μην αγοράσετε νέα κινεζικά τηλέφωνα και να απαλλαγείτε από αυτά που έχουν ήδη αγοραστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Margiris Abukevicius παρουσιάζοντας την έκθεση.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.