Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο δημιουργεί ένα NFT μουσικό γκρούπ

    Η Universal Music, συνεργάζεται με τον συλλέκτη Jimmy McNelis για να μετατρέψει τέσσερα από τα NFT του σε ένα συγκρότημα που ονομάζεται Kingship. Το Kingship αποτελείται από τέσσερις ψηφιακούς χαρακτήρες -- τρεις βαριεστημένους πίθηκους και έναν μεταλλαγμένο πίθηκο -- όλοι μέρος μιας συλλογής NFT γνωστής ως Bored Ape Yacht Club. Το Bored Ape Yacht Club, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ιστορίες NFT του περασμένου έτους· έδινε σε όποιον αγόραζε έναν από τους πιθήκους πλήρη εμπορικά δικαιώματα χρήσης της εικόνας.

    Η 10:22PM, μια από τις ετικέτες της Universal, έχει προσλάβει μια ομάδα κρυπτοκαλλιτεχνών και εμψυχωτών για να μετατρέψουν τους δισδιάστατους πιθήκους σε τρισδιάστατα όντα. Η εταιρεία θα ηχογραφήσει μουσική για το Kingship που κυκλοφορεί σε υπηρεσίες streaming. Το «συγκρότημα» θα εμφανιστεί και θα συμμετάσχει σε βιντεοπαιχνίδια, εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και σε ολόκληρο τον αστερισμό των ψηφιακών εμπειριών που είναι γνωστό ως μετασύμπαν (metaverse). «Μπορείτε να το ονομάσετε συγκρότημα NFT ή να τους σκεφτείτε ως χαρακτήρες», είπε η Celine Joshua, επικεφαλής της εταιρίας 10:22PM, σε συνέντευξή της αυτή την εβδομάδα. "Οι χαρακτήρες θα ζωντανέψουν. Οι πίθηκοι θα ζωντανέψουν."

    Καθώς οι τεχνόφιλοι συνενώνονται γύρω από την ιδέα του Web 3.0 -- ενός αποκεντρωμένου Διαδικτύου -- ο Joshua μεταπήδησε στον κόσμο των NFT. Έτσι γνώρισε τον McNelis, έναν από τους κορυφαίους συλλέκτες. Ο McNelis απέκτησε εκατοντάδες NFT πιθήκους από τη Yuga Labs LLC, τη δημιουργό εταιρία του Bored Ape Yacht Club, και έχει μια συλλογή που εκτιμάται ότι αξίζει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ήταν ο πρώτος αγοραστής του Ethereum. Η Τζόσουα του έθεσε την ιδέα να δημιουργήσει ένα νέο γκρουπ και διάλεξε τέσσερις χαρακτήρες που πίστευε ότι θα λειτουργούσαν ως συγκρότημα. Αυτό περιλαμβάνει έναν χρυσό πίθηκο, ένας άλλος από τον οποίο μόλις πουλήθηκε στον Sotheby's για 3,4 εκατομμύρια δολάρια. Ο χρυσός πίθηκος του Kingship αποτιμάται σε περίπου 190.000 δολάρια σε τρέχουσες τιμές, σύμφωνα με στοιχεία προσφοράς στο OpenSea, τη μεγαλύτερη αγορά για NFT.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.