Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η νέα έκδοση του GPU-Z ανιχνεύει τις "ψεύτικες" Nvidia κάρτες γραφικών

    Όσοι έχουν ψάξει για κάρτες γραφικών στο eBay, θα έχουν διαπιστώσει και κάποιες μοναδικές ευκαιρίες, για παράδειγμα GTX 1060 για 50€-60€. Μάλιστα για να πείσουν τους υποψήφιους αγοραστές, οι πωλητές ανεβάζουν πολλές φορές και κάποιο screenshot του GPU-Z. Οι κάρτες αυτές είναι συνήθως παλιές Nvidia κάρτες γραφικών στις οποίες έχει πειραχτεί το BIOS, ώστε να αναφέρεται διαφορετικό μοντέλο από αυτό που πραγματικά είναι η κάρτα. Το νέο GPU-Z 2.12.0 θα ανιχνεύει αυτές τις περιπτώσεις.

     

    Η νέα έκδοση του GPU, όταν ανιχνεύει Nvidia κάρτα γραφικών που έχει πειραχτεί ώστε να εμφανίζει διαφορετικό μοντέλο, θα εμφανίζει ένα σήμα "FAKE" στην θέση που θα περίμενε κάποιος να δει το λογότυπο του κατασκευαστή, αλλά και το κείμενο "[FAKE]" στην ονομασία του μοντέλου. Η δυνατότητα αυτή του προγράμματος δεν περιορίζεται μόνο στα ήδη διαθέσιμα μοντέλα της Nvidia, αλλά και σε αυτά που θα κυκλοφορήσουν σύντομα, όπως η RTX 2060.

     

    GPU-Z 2.12.0 2 fake.jpg

     

    Στα επιπλέον νέα χαρακτηριστικά της έκδοσης 2.12.0 περιλαμβάνεται και η δυνατότητα εξαγωγής και upload του BIOS των νέων καρτών γραφικών της Nvidia. Επίσης στις κάρτες γραφικών αρχιτεκτονικής "Turing" που διαθέτουν διαφορετικά προφίλ για κάθε ανεμιστήρα του συστήματος ψύξης τους, το νέο GPU-Z θα δίνει την δυνατότητα καταγραφής της ταχύτητας περιστροφής τους ξεχωριστά για κάθε ανεμιστήρα. Στο "Advanced" tab θα δίνονται επίσης πληροφορίες για τις HDMI και DisplayPort θύρες της κάρτας, ενώ στις Nvidia κάρτες γραφικών η κατανάλωση θα δίνεται τόσο ως ποσοστό του TDP τους, όσο και ως Watt.

     

    GPU-Z 2.12.0 1.jpg

     

    Τέλος, στην νέα έκδοση έχουν διορθωθεί και κάποια bugs.

     

    19 minutes ago, edward said:

    Βγήκε νέα έκδοση σήμερα 2.13.0


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.