Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η συντριπτική πλειοψηφία των " genuine Apple " αξεσουάρ στο Amazon, είναι πλαστά

    Το Amazon είναι γνωστό σε όλους και πιθανόν για πολλούς αποτελεί μια κάποια εγγύηση. Το γεγονός αυτό φαίνεται όμως να εκμεταλλεύονται πολλές εταιρίες, διακινώντας πολλά αξεσουάρ για προϊόντα της Apple, που αν και αναγράφουν " genuine Apple ", στην πραγματικότητα δεν είναι αυθεντικά. Η Apple αποφάσισε να αντιδράσει, σε μια προσπάθεια να προστατέψει τόσο τους καταναλωτές όσο και τον εαυτό της, μηνύοντας για αρχή την εταιρία Mobile Star.

     

    Η Apple, επί εννέα μήνες, διεξήγαγε την δική της έρευνα, αγοράζοντας πάνω από 100 συσκευές για iPhone, τροφοδοτικά, καλώδια, ακουστικά και γενικότερα αξεσουάρ τα οποία πουλιόνταν ως αυθεντικά Apple προϊόντα, μέσω του Amazon.com και επιπλέον αξιοποιούσαν το πρόγραμμα “Fulfillment by Amazon”. Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προωθήσουν πιο εύκολα και αποτελεσματικά τα προϊόντα τους στους πελάτες της Amazon.

     

    5809ebb907a47-applemobilestar3.jpg

     

    Τα αποτελέσματα της έρευνας της Apple έδειξαν ότι έως και το 90% των συσκευών αυτών που αναφέρονταν ως " genuine Apple ", ήταν πλαστά, δεν ήταν αυθεντικά. Σύμφωνα με την Apple, τα προϊόντα αυτά ενέχουν αυξημένους κινδύνους για τους καταναλωτές και τις συσκευές τους, αφού παρουσιάζουν κατασκευαστικά μειονεκτήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υπερθέρμανσή τους, πρόκληση πυρκαγιάς ή και ηλεκτροπληξία.

     

    apple mobile star 2.jpg

     

    Ειδικά στην περίπτωση της Mobile Star LLC, η οποία υποδείχθηκε από την Amazon ως ο κύριος προμηθευτής των πλαστών αυτών προϊόντων, η Apple διαπίστωσε ότι η εταιρία αυτή, πουλούσε πλαστά προϊόντα και μέσω άλλων μεταπωλητών, όπως η Groupon, αλλά και μέσω της δικής της ιστοσελίδας, ακόμα και όταν είχε γίνει γνωστό ότι η Apple ερευνούσε το θέμα των πλαστών προϊόντων.

     

    Η Apple προχώρησε σε μήνυση κατά της Mobile Star LLC, από την οποία ζητάει $150.000 για κάθε προϊόν που παραβίαζε τα πνευματικά της δικαιώματα και επιπλέον 2 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση του σήματος κατατεθέν της.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.