Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η τελευταία φήμη θέλει την Apple να υιοθετεί την USB-C στα νέα iPhones

    Η The Wall Street Journal δημοσίευσε ένα άρθρο με τελευταίες φήμες όσον αφορά το επόμενο iPhone. Η ιδιαιτερότητα του άρθρου της WSJ, έναντι άλλων παρόμοιων άρθρων, είναι ότι σύμφωνα με το άρθρο αυτό, η Apple ίσως να σκοπεύει να καταργήσει την δική της Lightning υποδοχή από τα μελλοντικά iPhones και να υιοθετήσει την USB-C.

     

    Ειδικότερα στο άρθρο της WSJ υπάρχει η φράση “USB-C port for the power cord and other peripheral devices instead of the company’s original Lightning connector.” Η φράση αυτή δεν είναι ξεκάθαρη και μπορεί να ερμηνευτεί με τουλάχιστον δύο τρόπους.

     

    Η πρώτη ερμηνεία είναι αυτό που αναφέρθηκε και αρχικά. Η Apple ίσως να προβεί σε μια ασυνήθιστη κίνηση για την ίδια, να καταργήσει την δική της αποκλειστική Lightning υποδοχή, υιοθετώντας την ευρέος διαδεδομένη USB-C υποδοχή. Η Apple έχει ήδη υιοθετήσει την USB-C για τα MacBooks, ενώ επιπλέον, οι δύο υποδοχές έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά.

     

    Η δεύτερη ερμηνεία, που φαντάζει ίσως πιο πιθανή, είναι ότι η WSJ ίσως να αναφέρεται στην USB υποδοχή που υπάρχει πάνω στον Lightning μετατροπέα τροφοδοσίας. Η υποδοχή αυτή είναι τύπου Type-A και η μετατροπή της σε USB-C είναι κάτι το πολύ απλό, αλλά και λογικό, δεδομένης της υιοθέτησης της Type-C από την Apple στα MacBooks που αναφέρθηκαν και πριν ως παράδειγμα. Η ερμηνεία αυτή φαντάζει πιο πιθανή και λόγω του νέου Ultra Accessory Connector (UAC).


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.