Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η AMD ανακοίνωσε τις πρώτες APUs με DDR4 υποστήριξη

    .
    Η νέα σειρά στοχεύει στις αγορές των παιχνιδιών σε καζίνο, υποδομές επικοινωνιών, του βιομηχανικού ελέγχου / αυτοματοποίησης, αποθήκευσης, ιατρικής, της ασφάλειας / επιτήρησης και διαφημιστικών πινακίδων. Έρχεται με αυξημένα χαρακτηριστικά στον τομέα της ασφάλειας, υποστηρίζοντας την τεχνολογία ARM TrustZone, όπως ακριβώς και οι Pro A-Series APUs που είδαμε πριν λίγο καιρό. Επιπλέον υποστηρίζουν και HSA 1.0, αν και η πιστοποίηση για "HSA 1.0 Full" υποστήριξη, αναμένεται να δοθεί από το HSA Foundation μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

     


    AMD R 03


    AMD R 04


    AMD R 16

     


    Για αρχή η νέα σειρά περιλαμβάνει πέντε μοντέλα επεξεργαστών "Merlin Falcon" οι οποίοι υποστηρίζουν τόσο DDR3 όσο και DDR4 μνήμη. Οι επεξεργαστές διαθέτουν δύο memory controller για αυτό το σκοπό και σύμφωνα με την AMD η υποστήριξη DDR4 μνήμης ήταν πολύ σημαντική για αυτή την σειρά δεδομένου ότι τα συστήματα που θα χρησιμοποιούν τις νέες APUs αναμένεται να έχουν κύκλο ζωής που να υπερβαίνει τα 7 με 10 χρόνια. Βέβαια το ερώτημα που πιθανόν θα έχει πολύς κόσμος, είναι γιατί δεν είδαμε DDR4 υποστήριξη στους Carrizo για φορητούς υπολογιστές.

     


    AMD R 09

     


    Από τα πέντε μοντέλα, τρία θα διαθέτουν ενσωματωμένα γραφικά, ενώ δύο μοντέλα θα είναι καθαροί επεξεργαστές, χωρίς γραφικά. Επιπλέον μοντέλα θα ακολουθήσουν αργότερα ως μέρος της iTemp σειράς και θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν σε θερμοκρασίες από -40ºC έως 105ºC.

     


    AMD R 05


    R Series Display

     


    Όπως και με τους Carrizo, η νέα σειρά R έρχεται σε μορφή SOC, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη ύπαρξης κάποιου επιπλέον chipset, επιτρέποντας την δημιουργία ακόμα μικρότερου μεγέθους συστημάτων. Αυτό έχει ευνοϊκές επιπτώσεις και στον τομέα της κατανάλωσης η οποία είναι χαμηλότερη. Θα υποστηρίζονται έως τρεις έξοδοι εικόνας.

     


    AMD R 15

     


    Επιπλέον των παραπάνω, η AMD ανακοίνωσε ότι όσον αφορά την υποστήριξη σε Linux των προϊόντων της για την embedded αγορά, η εταιρία πλέον μετατρέπει όλο το κομμάτι των οδηγών της για το υποσύστημα γραφικών σε open source και αν και κομμάτια του θα είναι κάτω από διαφορετικές open source άδειες, θα δίνεται η δυνατότητα σε οποιονδήποτε πελάτη της να παρέχει τον δικό του οδηγό ο οποίος θα είναι προσαρμοσμένος στις δικές του ανάγκες.

     


    AMD R 18

     


    Τέλος, όσον αφορά τις επιδόσεις, η AMD αναφέρει ότι το κορυφαίο μοντέλο της σειράς RX-421BD, όταν είναι ρυθμισμένο στα 15W TDP, αποδίδει όσο το προηγούμενο κορυφαίο μοντέλο RX-427BB στα 35W TDP. Το μοντέλο RX-427BB βασίζεται στην αρχιτεκτονική Kaveri.

     


    AMD R 10


    AMD R 11


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.