Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η AMD ανακοίνωσε τους νέους EPYC για την αγορά των servers

    Η AMD ανακοίνωσε και επίσημα εχτές το βράδυ τους νέους της επεξεργαστές για servers, EPYC. Η νέα αυτή σειρά επεξεργαστών, με έως και 32 πυρήνες αρχιτεκτονικής Zen και 64 threads, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εταιρία η οποία ελπίζει να επιστρέψει δυναμικά στην αγορά των servers και να κερδίσει σημαντικό μερίδιο αγοράς από την σειρά Xeon της Intel.

     

    Η AMD ανακοίνωσε εχτές συνολικά δώδεκα μοντέλα επεξεργαστών EPYC, με 8 έως 32 πυρήνες και 16 έως 64 threads, με τα εννέα από αυτά να προορίζονται για χρήση σε servers με δύο CPU sockets και τα άλλα τρία μοντέλα να προορίζονται για χρήση σε servers με ένα CPU socket. Με την αγορά των servers να αποτελείται κατά 90-95% από συστήματα με έως και 2 CPU sockets, η AMD δεν σκοπεύει να παρέχει κάποιο μοντέλο για servers με τέσσερα CPU sockets.

     

    Οι νέοι επεξεργαστές είναι τύπου SOC, περιλαμβάνουν δηλαδή και χαρακτηριστικά chipset. Σε μητρικές με δύο επεξεργαστές μπορούν να υποστηρίξουν έως και 32 DIMMS για έως και 2TB μνήμης DDR4, με την επικοινωνία με την μνήμη να γίνεται μέσω συνολικά 16 καναλιών (8 ανά επεξεργαστή σε συστήματα με δύο CPU sockets), προσφέροντας υψηλότατο memory bandwidth. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν 128 PCIe 3.0 γραμμές επιτρέποντας την δημιουργία συστημάτων με πληθώρα NVMe μέσων αποθήκευσης. Ενσωματώνουν security hardware για υψηλά επίπεδα ασφάλειας, βελτιστοποιημένο σύστημα cache και ιδιαίτερα αποδοτική αρχιτεκτονική για χαμηλή κατανάλωση, ενώ το σύστημα διασύνδεσης Infinity Fabric, εγγυάται την ταχύτατη επικοινωνία των επεξεργαστών και σε συστήματα με δύο CPU sockets.

     

    AMD-EPYC-1.jpg

     

    Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς είναι ο EPYC 7601 με 32 πυρήνες και 64 threads. Η βασική συχνότητα λειτουργίας του είναι τα 2.2GHz με τον επεξεργαστή να μπορεί να ανεβάσει συχνότητα λειτουργίας, με όλους τους πυρήνες, έως τα 2.7GHz και με λιγότερους από 12 πυρήνες σε πλήρη λειτουργία, έως τα 3.2GHz. Ο επεξεργαστής διαθέτει 64MB cache, 128 PCIe γραμμές και υποστηρίζει οκτώ κανάλια μνήμης DDR4 2666MHz. Το TDP του είναι 180W και η τιμή του αναμένεται να είναι πάνω από 4000 δολάρια. Τα υπόλοιπα μοντέλα, για servers με δύο CPU sockets, φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

     

    AMD-EPYC-2.jpg

     

    Τα τέσσερα κορυφαία μοντέλα είναι άμεσα διαθέσιμα. Τα υπόλοιπα θα είναι διαθέσιμα στα τέλη Ιουλίου.

     

    Τα μοντέλα για servers με ένα CPU socket έχουν το γράμμα "P" στο τέλος της ονομασίας τους και είναι τα παρακάτω. Θα είναι διαθέσιμα στα τέλη Ιουλίου.

     

    AMD-EPYC-2P.jpg

     

    Μια ολοκληρωμένη ανάλυση των νέων επεξεργαστών μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω ιδιαίτερα αναλυτικό, ως συνήθως, άρθρο του Anandtech.

    AMD's Future in Servers: New 7000-Series CPUs Launched and EPYC Analysis  (Print View όλο το άρθρο σε μία σελίδα)

     

    Μπορείτε να διαβάσετε το επίσημο δελτίο τύπου εδώ: AMD EPYC™ Datacenter Processor Launches with Record-Setting Performance, Optimized Platforms, and Global Server Ecosystem Support

     

    2017-06-20_12_56_20.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.