Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η AMD ανακοινώνει και επίσημα την Radeon R9 Nano

    .
    Η AMD είχε ανακοινώσει στα μέσα Ιουλίου, ότι η κάρτα θα είναι έτοιμη για να κυκλοφορήσει μέσα στον Αύγουστο. Τελικά αν και η AMD ανακοίνωσε σήμερα την Nano επισήμως, η διαθεσιμότητα της νέας κάρτας έχει οριστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου. Τότε αναμένονται και τα πλήρη reviews από τα hardware sites.

     

    R9 Nano StraightOn

     

    Όπως αναφέρθηκε και αρχικά, η Radeon R9 Nano διαθέτει τον πλήρες Fiji πυρήνα, όπως και η κορυφαία Radeon της AMD, η Radeon R9 Fury X. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε 4096 Stream Processors αρχιτεκτονικής GCN 1.2, 256 Texture Units, και 64 ROPs. Η μέγιστη συχνότητα λειτουργίας της GPU της κάρτας, φτάνει τα 1000MHz, μόλις 50Hz πιο κάτω από την Radeon R9 Fury X. Σε αντίθεση όμως με την Radeon R9 Fury X, η οποία στα διάφορα reviews φαινόταν να διατηρεί σταθερή την συχνότητά της ασχέτως του φόρτου εργασίας, η Radeon R9 Nano αναμένεται να έχει κυμαινόμενη συχνότητα λειτουργίας μεταξύ των 800MHz και 1000MHz, με την κάρτα να προσπαθεί πάντα να διατηρήσει την θερμοκρασία της GPU της έως τους 85 βαθμούς Κελσίου το πολύ. Όσον αφορά την μνήμη, έχουμε και εδώ 4GB HBM(High Bandwidth Memory) μνήμης στα 500MHz, η οποία επικοινωνεί με την GPU μέσω ενός 4096-bit memory interface, προσφέροντας bandwidth της τάξης των 512GB/s.

     

    AMD Radeon R9 Nano Design


    AMD Radeon R9 Nano ITX

     

    Το TDP της κάρτας είναι 175W, 100 ολόκληρα Watt κάτω από τα 275W της Radeon R9 Fury X. Για την τροφοδοσία της αρκείται σε ένα επιπλέον 8pin PCIe καλώδιο τροφοδοσίας, ενώ για την ψύξη της η κάρτα χρησιμοποιεί συνδυασμό ψύκτρας και ανεμιστήρα. Κατά την τοποθέτησή της καταλαμβάνει δύο slots. Σύμφωνα με την AMD, η κάρτα είναι ιδιαίτερα αθόρυβη κατά την λειτουργία της.

     

    AMD Radeon R9 Nano Temperature


    AMD Radeon R9 Nano Noise


    AMD Radeon R9 Nano Power

     

    Όσον αφορά τις εξόδους εικόνας, όλες είναι ψηφιακές. Υπάρχουν τρεις DisplayPorts και μία HDMI 1.4. Δυστυχώς η απουσία HDMI 2.0 εξόδου εικόνας περιορίζει την κάρτα, δεδομένου ότι σε αντίθεση με τα περισσότερα Ultra HD monitors, οι αντίστοιχες Ultra HD τηλεοράσεις διαθέτουν HDMI 2.0 και όχι DisplayPort. Λίγες διαθέτουν και DisplayPort. Αυτό σημαίνει ότι σε μια UHD TV που δεν διαθέτει DisplayPort, η Radeon R9 Nano θα περιορίζεται στα 30 Hz.

     

    AMD Radeon R9 Nano

     

    Σχετικά με τις επιδόσεις της Nano, σύμφωνα με την AMD, η Radeon R9 Nano είναι έως και 30% γρηγορότερη έναντι μιας mini ITX GTX 970. Βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε τα reviews στις 10 του Σεπτέμβρη για να δούμε αν αυτά τα νούμερα επιβεβαιώνονται και κατά πόσο επίσης επηρεάζονται οι επιδόσεις της αυτές, όταν δεν έχουμε ιδανικές συνθήκες, όπως για παράδειγμα κάποιο μικρό κουτί με κακό εξαερισμό.

     

    AMD Radeon R9 Nano Gaming Performance

     

    Όπως είναι αναμενόμενο, η κάρτα υποστηρίζει πλήρως το DirectX 12 και το Vulkan. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα τεχνικά της χαρακτηριστικά:

     

    Amd radeon R9 nano specs

     

    Όσον αφορά την τιμή της, η τιμή της Radeon R9 Nano είναι ίδια με αυτή των Radeon R9 Fury X και GTX 980Ti, ή αλλιώς $649. Τέλος, να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την AMD, οι συνεργάτες της θα έχουν το δικαίωμα να προσφέρουν τις δικές τους εκδοχές της Nano μετά από τρεις μήνες. Μέχρι τότε θα κυκλοφορεί μόνο το reference μοντέλο.

     

    Radeon R9 Nano


    R9 Nano StraightOn back



    R9 Nano Straight On Front Thermal 2


    R9 Nano Straight On Front Thermal 1


    R9 Nano Straight On Bare Front RGB 5inch


    R9 Nano Straight On Bare Back RGB 5inch


    R9 Nano Straight On Back Thermal RGB 5inch


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.