Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η AMD αποκαλύπτει τα σχέδια της για την αγορά των GPUs

    .
    Ξεκινώντας ίσως από αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους, η AMD ανακοίνωσε και επίσημα την νέα της σειρά καρτών γραφικών για desktop υπολογιστές, η οποία θα είναι και η πρώτη που θα αξιοποιεί High Bandwidth Memory ή αλλιώς HBM μνήμη. Η νέα σειρά θα είναι διαθέσιμη μέσα στο δεύτερο τρίμηνο αυτού του έτους που ήδη διανύουμε και με βάση την πρόσφατη διαρροή από την HP, μάλλον αυτό σημαίνει αρχές Ιουνίου. Η χρήση HBM μνήμης σε συνδυασμό με το color compression που είδαμε για πρώτη φορά με το Tonga, αναμένεται να προσφέρει πρωτοφανές για τα σημερινά δεδομένα bandwidth, το οποίο είναι αναγκαίο, όχι μόνο για υψηλές 4K αναλύσεις, αλλά και για συστήματα εικονικής πραγματικότητας (VR).

     

    AMDGraphicsHBM

     

    Η AMD ανακοίνωσε και την νέα της σειρά M300 για την αγορά φορητών υπολογιστών, χωρίς όμως να δώσει πολλές λεπτομέρειες. Η νέα αυτή σειρά θα είναι βελτιωμένη στον τομέα της κατανάλωσης, θα υποστηρίζει DirectX 12 και επιπλέον Dual Graphics σε συνδυασμό με A-Series APUs. Μοντέλα της σειράς αυτής, έχουν ήδη επιλεγεί από γνωστούς κατασκευαστές συστημάτων.

     

    AMD mobile M300

     

    Όσον αφορά την επόμενη χρονιά, θα έχουμε FinFET μέθοδο κατασκευής για όλα τα προϊόντα της εταιρίας. Οι επιπλέον βελτιώσεις στην αρχιτεκτονική των GPUs αναμένεται, με βάση την εταιρία, να έχουν ως αποτέλεσμα διπλασιασμό στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά GPUs. Η χρήση HBM μνήμης θα τριπλασιάσει τις επιδόσεις ανά watt σε σχέση με την GDDR5, με παράλληλη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας από την μνήμη στο μισό.

     

    AMDGPURoadmap


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.