Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η AMD ετοιμάζεται να ρίξει το κόστος των gaming laptops στα 699$ με AMD Mobility 7nm CPUs και 12 ώρες αυτονομία

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του WCCFtech η AMD ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά, από το πρώτο τρίμηνο του 2020, Mobility 7nm CPUs που θα ξεκινούν από επεξεργαστές 6 πυρήνων και θα ρίξουν το κόστος των gaming laptops στα 699$.

     

    Η AMD έχει καταφέρει να διαταράξει τη desktop αγορά με την αρχιτεκτονική Zen 2 και να αλλάξει την τιμολόγηση των επεξεργαστών ανεπιστρεπτί. Από μια αγορά που λίμναζε σε προϊόντα 4-6 πυρήνων, τώρα βλέπουμε 8 πυρήνες στο mainstream και μέχρι 64 πυρήνες στη HEDT πλατφόρμα. Επίσης έχει μειωθεί πολύ το TCO (Total Cost of Ownership) ενός laptop ανά παιχνίδι, καθώς τα πρόσφατα laptops με AMD Ryzen έχουν καταφέρει να μειωθούν οι τιμές των laptops με Nvidia Turing GPUs στα 1099$.

     

    Ο επόμενος στόχος της AMD λοιπόν αρχίζει και αποκαλύπτεται: Ένα AMD gaming laptop, με Ryzen 5 CPU 6 πυρήνων, με κάρτα γραφικών Radeon RX 5300M/5500M, το οποίο θα ανταγωνιστεί με λύσεις Intel Core i5-8265U + GTX 1050. Η AMD φαίνεται να πιστεύει στο "λεπτό, ελαφρύ και γρήγορο" gaming laptop και θα επιχειρήσει να ανατρέψει τα δεδομένα, για άλλη μια φορά.

     

    Οι πληροφορίες όμως γίνονται ακόμα καλύτερες, καθώς οι επεξεργαστές 6 πυρήνων 7nm της AMD για laptops φαίνεται να επιτυγχάνουν αυτονομία 12 ωρών για καθημερινή χρήση. Το θέμα της αυτονομίας (στην x86 πλατφόρμα) ήταν πάντα ένα πλεονέκτημα της Intel με τις δικές της λύσεις να πετυχαίνουν 10-11 ώρες αυτονομίας. Τώρα η AMD στοχεύει να νικήσει την Intel και σε αυτό το πεδίο.

     

    Υποθέτοντας ότι οι OEM θα συνδυάσουν τις Radeon RX 5300M/RX5500M με 6πύρηνους επεξεργαστές στα 7nm, βλέπουμε μια εικόνα άφθονης ισχύος σε πολύ χαμηλές τιμές. Το μυστικό της επιτυχίας για την AMD είναι, φυσικά, τα 7nm που επιτρέπουν χαμηλές τιμές αλλά μεγάλα περιθώρια κέρδους. Οι πληροφορίες από τους OEM αναφέρουν ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι με τις "οδηγίες" τιμολόγησης. 

     

    Ένα είναι σίγουρο: Οι άνεμοι στην αγορά των laptops, σύντομα πρόκειται να αλλάξουν με την έλευση των πρώτων mobility μοντέλων στα 7nm και αυτό θα γίνει προς όφελος του τελικού καταναλωτή.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.