Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η AMD θα ξεπεράσει την Apple σε παραγωγή 7nm chips, ως ο μεγαλύτερος πελάτης της TSMC

    H AMD πρόκειται να ξεπεράσει την Apple σε παραγωγή 7nm chips καθώς θα πάρει τη θέση της ως ο μεγαλύτερος πελάτης της TSMC στο δεύτερο μισό του 2020. Δύο σημαντικοί παράγοντες συμβάλλουν σε αυτό το γεγονός: α) Η AMD αύξησε της παραγγελίες της ήδη, λόγω της τεράστιας ζήτησης σε επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ZEN 2 και β) Η Apple πρόκειται να μεταπηδήσει σε παραγωγή chips με τεχνολογία 5nm για το A14 SoC. Τη χωρητικότητα που δέσμευε η TSMC για την Apple, μπορεί τώρα να την αξιοποιήσει η AMD (στο δεύτερο μισό του 2020). Η AMD αυτή τη στιγμή κατασκευάζει στα 7nm DUV τα chips ΖΕΝ 2, Navi 10, Navi 14, ενώ ετοιμάζεται να ανακοινώσει και τα Renoir APU dies. Με την τεχνολογία 7nm EUV πρόκειται να κατασκευαστούν τα ZEN 3 chiplets και τα Navi 2# dies εντός του 2020.

     

    Αυτή τη στιγμή οι μεγαλύτεροι 5 πελάτες με κατασκευή chips στα 7nm είναι κατά σειρά οι Apple, HiSilicon, Qualcomm, AMD και Mediatek. Εκτός από την AMD, οι υπόλοιποι κατασκευάζουν SoCs ή 4G/5G modems. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 η δυνατότητα παραγωγής της TSMC στα 7nm αναμένεται να αυξηθεί σε 110.000 wpm (wafers per month). Με την αποχώρηση της Apple και επιπρόσθετη αύξηση παραγωγικής ικανότητας, στο δεύτερο μισό του 2020 αναμένεται αυτός ο αριθμός να φτάσεις στα 140.000 wpm. Η AMD, σύμφωνα με αναφορές, έχει κλείσει συμβόλαιο για όλη την αύξηση της χωρητικότητα της TSMC, ήτοι 30.000 wpm φθάνοντας στο 21% της παραγωγής της TSMC. H Qualcomm επίσης φαίνεται ότι θα μεταπηδήσει στη Samsung για τα modems στα 7nm EUV. Οι κινήσεις αυτές των μεγάλων παικτών, ενδεχομένως να απελευθερώσουν και άλλη χωρητικότητα που θα απορροφήσει η AMD.

     

    Η είδηση αυτή είναι σημαντική, καθώς η AMD έχει εκπληκτικό momentum στην αύξηση του μεριδίου της στην αγορά, ετοιμάζεται να επιτεθεί μεταξύ άλλων και στην αγορά των ΟΕΜ (laptops/desktops), όπου η δυνατότητα απρόσκοπτης προμήθειας με chips του πελατολογίου είναι παράγοντας υψηλής σημασίας για το κλείσιμο των σχετικών συμβολαίων. Οι εξελίξεις θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες...  


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.