Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η AMD παρατείνει κατά δύο μήνες την αγωνία για τους Ryzen 9 3950X (16 cores / 32 threads)

    H AMD ανακοίνωσε επίσημα στο forum της κοινότητάς της ότι η κυκλοφορία των Ryzen 9 3950X θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο. Θυμίζουμε ότι η προγενέστερη ανακοίνωση των συγκεκριμένων επεξεργαστών ανέφερε τον Σεπτέμβριο ως τον μήνα της επίσημης κυκλοφορίας.

     

    Quote

    Hi Everyone,

     

    We are focusing on meeting the strong demand for our 3rd generation AMD Ryzen processors in the market and now plan to launch both the AMD Ryzen 9 3950X and initial members of the 3rd Gen AMD Ryzen Threadripper processor family in volume this November. We are confident that when enthusiasts get their hands on the world’s first 16-core mainstream desktop processor and our next-generation of high-end desktop processors, the wait will be well worth it.

     

    Thank you

    AMD Corporate

     

    large.AMD-Ryzen-9-3950X-CPU-Official.png

     

    Η AMD δεν ανέφερε κάποια αιτιολόγηση για την καθυστέρηση αυτή και στο διαδίκτυο πραγματοποιούνται πολλές συζητήσεις σχετικά με το θέμα. Η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι η παραγωγή chiplets στα 7nm δεν έχει φτάσει σε τόσο υψηλά ποσοστά chiplets υψηλών προδιαγραφών ώστε να μπορεί να καλυφθεί η ζήτηση. Ήδη υπάρχει καταγεγραμμένη έλλειψη επεξεργαστών 3900X, των οποίων η τιμή έχει ανέβει κατακόρυφα στους retailers. Ας μην ξεχνάμε ότι ο 3950Χ θα χρονίζει υψηλότερα από οποιοδήποτε άλλο mainstream επεξεργαστή της AMD. 

     

    Άλλη θεωρία έχει να κάνει με την αρχιτεκτονική της AMD που της επιτρέπει να αξιοποιεί τα ίδια chiplets για όλες τις σειρές επεξεργαστών της (mainstream, HEDT, server) και να γίνεται διαλογή ανάλογα με τις προδιαγραφές που μπορεί να πετύχει το κάθε chiplet. Αυτό από τη μία επιτρέπει εξαιρετική οικονομία κλίμακας, καθώς τα chiplet που απορρίπτονται για χρήση π.χ. στα HEDT chips, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην mainstream πλατφόρμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν οι τελικοί καταναλωτές να απολαμβάνουν τις χαμηλές τιμές των επεξεργαστών της AMD σε σχέση με την Intel. Από την άλλη όμως, είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση για κομμάτια server (π.χ. η Google με το Stadia) ώστε δίνεται προτεραιότητα στην κάλυψη των ακριβών συμβολαίων που έχει υπογράψει η AMD και η mainstream πλατφόρμα έρχεται σε 2η μοίρα.

     

    Τέλος, υπάρχει και η θεωρία που λέει ότι η AMD αυτή τη στιγμή πουλά τουλάχιστον σε αναλογία 2:1 (σε σχέση με την Intel) στους retailers, τόσο σε Ευρώπη όσο και στην Ασία. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να βιαστεί να ρίξει και άλλα "χαρτιά" στο τραπέζι. Μπορεί να περιμένει μέχρι τον Οκτώβρη ή Νοέμβρη να προχωρήσει σε ανακοινώσεις η Intel με τη 10η γενιά Core και η AMD να απαντήσει δεόντως αμέσως μετά. Επιλέγεται δηλαδή ένα παιχνίδι καθυστερήσεων τη στιγμή που η μια ομάδα είναι μπροστά στο σκορ. 

     

    Ό,τι και να ισχύει, οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες για τις εξελίξεις τόσο στη mainstream πλατφόρμα, όσο και στη HEDT πλατφόρμα, καθώς και οι Threadripper 3ης γενιάς ανακοινώθηκε ότι θα εμφανιστούν τον Νοέμβρη (περισσότερα σε επόμενη είδηση).

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.