Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η AMD προαναγγέλλει την νέα σειρά Bristol Ridge για φορητούς

    Η AMD προχώρησε σήμερα σε μια πρόωρη αποκάλυψη της νέας σειράς Bristol Ridge για φορητούς υπολογιστές που θα διαδεχθεί την υπάρχουσα σειρά Carrizo. Η κίνηση αυτή της AMD γίνεται εξαιτίας της HP, η οποία αυτή την εβδομάδα αποκάλυψε μεταξύ άλλων και ένα νέο φορητό ο οποίος ενσωματώνει κεντρικό επεξεργαστή της νέας σειράς.

     

    Η νέα σειρά Bristol Ridge θα αποκαλυφθεί πλήρως στην Computex 2016, η οποία θα διεξαχθεί 31 Μαΐου - 4 Ιουνίου. Για την ώρα τα στοιχεία που αποκαλύπτει η AMD για την νέα σειρά είναι περιορισμένα. Η κύρια διαφορά της σειράς Bristol Ridge με την υπάρχουσα σειρά Carrizo, είναι η χρήση DDR4 μνήμης έναντι DDR3, καθώς και κάποιες μικρό βελτιώσεις της αρχιτεκτονικής. Τα μοντέλα της σειράς θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν έως και τέσσερις πυρήνες αρχιτεκτονικής Excavator, καθώς και γραφικά αρχιτεκτονικής GCN, ίδιας γενιάς με αυτήν που χρησιμοποιείται στις τελευταίες κάρτες της σειράς Fury.

     

    7th Generation AMD A-Series Bristol Ridge.jpg

     

    5703d526936f4-BristolRidgefeatures3.jpg

     

    Το αποτέλεσμα της χρήσης DDR4 και των αρχιτεκτονικών βελτιώσεων, με βάση την AMD, είναι η σειρά Bristol Ridge να προσφέρει περίπου 10% υψηλότερες επιδόσεις, έναντι της σειράς Carrizo, σε μετρήσεις με χρήστη του προγράμματος Cinebench R15. Σε προγράμματα που τεστάρουν τις επιδόσεις ενός συστήματος και στα γραφικά, όπως το 3DMark 11 και το PCMark 8, η αύξηση των επιδόσεων φτάνει το 18%.

     

    Bristol Ridge features 1.jpg

     

    Bristol Ridge features 2.jpg

     

    Η πρώτη εταιρία που ανακοινώνει σύστημα που θα χρησιμοποιεί επεξεργαστή από την νέα σειρά, όπως αναφέρθηκε και αρχικά, είναι η HP. Η HP θα διαθέτει το Envy x360 και με επεξεργαστή Bristol Ridge, είτε με δύο είτε με τέσσερις πυρήνες Excavator και Radeon γραφικά με έως και 512 stream processors.

     

    5703d52bd1167-HPEnvyx360AMDBristolRidge.jpg

     

    To Envy x360 έχει την δυνατότητα περιστροφής της οθόνης του κατά 360 μοίρες, επιτρέποντάς του να χρησιμοποιηθεί τόσο ως φορητός όσο και ως tablet. Το πάχος του δεν ξεπερνάει τα 18,8 χιλιοστά και το βάρος του τα 2,18 κιλά.

     

    Πηγή: AMD Pre-Announces Bristol Ridge in Notebooks: The 7th Generation APU


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.