Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Apple φημολογείται ότι αναπτύσσει μη επεμβατική τεχνολογία μέτρησης του σακχάρου

    Πολλά smart watches διαθέτουν και χαρακτηριστικά που έχουν σχέση με την υγεία αυτού που το φοράει, όπως για παράδειγμα η παρακολούθηση του καρδιακού παλμού. Τελευταίες φήμες θέλουν την Apple να προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι πραγματικά καινοτόμο σε αυτόν τον τομέα, ειδικά για αυτούς που θέλουν να ελέγξουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

     

    Σύμφωνα με το CNBC, η Apple έχει προσλάβει μια ομάδα ατόμων με ειδικότητα στην βιοϊατρική τεχνολογία, η οποία και προσπαθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Πάλο Άλτο, να αναπτύξει μια μη επεμβατική τεχνολογία, η οποία θα επιτρέπει την μέτρηση του σακχάρου του αίματος. Η τεχνολογία αυτή θα επιτρέπει στον κάτοχο του Apple Watch, να ελέγχει ανά πάσα στιγμή το σάκχαρό του. Για το σκοπό αυτό η εταιρία φημολογείται ότι αναπτύσσει ειδικούς οπτικούς αισθητήρες για την πιο ανώδυνη και μεγαλύτερης ακριβείας μέτρηση του σακχάρου. Οι αισθητήρες αυτοί θα αξιοποιούν μια δέσμη φωτός για να βλέπουν κάτω από το δέρμα.

     

    Η πρωτοβουλία αυτή, για την δημιουργία συσκευών οι οποίες θα επιτρέπουν την παρακολούθηση των επιπέδων οξυγόνου, του καρδιακού ρυθμού και της γλυκόζης στο αίμα, φαίνεται να ανήκει στον πρώην διευθύνων σύμβουλο της Apple, Στιβ Τζομπς. Οι προσπάθειες της εταιρίας για την πραγματοποίηση αυτού του οράματος, φαίνεται να έχουν ξεκινήσει τουλάχιστον εδώ και πέντε χρόνια, με την Apple να έχει διεξάγει κάποιες δοκιμές σκοπιμότητας ήδη, σε κλινικές στο Σαν Φρανσίσκο.

     

    Σε περίπτωση που οι προσπάθειες της Apple στεφτούν με επιτυχία, το Apple Watch θα μπορούσε να μετατραπεί αυτομάτως σε ένα απαραίτητος εργαλείο για όσους πάσχουν από διαβήτη ή απλά για όσους ανησυχούν για τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους, σε μια περίοδο που πολλοί αναρωτιούνται για το πόσο χρήσιμα είναι πραγματικά τα smart watches. Αλλά πολύ περισσότερο θα βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των διαβητικών που θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν ένα Apple Watch.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.