Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η ASRock αποκαλύπτει την πρώτη μητρική για Skylake

    Αν και οι κατασκευαστές μητρικών δεν επιτρέπεται να παρουσιάσουν μητρικές για τους επόμενης γενιάς επεξεργαστές Skylake της Intel, οι οποίες απευθύνονται στους τελικούς καταναλωτές για χρήση σε desktop μηχανήματα, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική στην αγορά των embedded συστημάτων. Επειδή τα προϊόντα σε αυτή την αγορά έχουν σημαντικότερα μεγαλύτερο κύκλο ζωής, οι κατασκευαστές μητρικών είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν τις μελλοντικές τους υλοποιήσεις για την embedded πλατφόρμα, όσον το δυνατόν νωρίτερα ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μια εικόνα του τι θα πρέπει να περιμένουν από αυτές.

     

    Η μητρική IMB-190 της ASRock προορίζεται για βιομηχανικά συστήματα και έρχεται σε mini-ITX μορφή. Υποστηρίζει τους επερχόμενους i7 και Celeron επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Skylake και στα τεχνικά της χαρακτηριστικά έχουμε δύο DDR3 DIMM υποδοχές για μέχρι και 16GB μνήμη, μία mSATA θύρα, μία PCIe 3.0 x4 υποδοχή, μία miniPCIe υποδοχή, δύο SATA-6Gb/s θύρες καθώς και μία mSATA. Επιπλέον έχουμε δύο Gigabit Ethernet θύρες και προαιρετική υποστήριξη για TPM module. Η IMB-190 διαθέτει επιπλέον τρεις HDMI εξόδους καθώς και μία eDP ή μία dual-channel LVDS η οποία επιτρέπει την χρήση ενσωματωμένης οθόνης. Το μόνο που φαίνεται να απουσιάζει είναι μία M.2 θύρα.

     


    asrock Imb 190 skylake lga1151 3 1024x601


    asrock Imb 190 skylake lga1151 1024x807

     


    Η παλιά γνωστή μας DFI πλέον έχει αφοσιωθεί αποκλειστικά στην αγορά των embedded και industrial μητρικών. Η εταιρία παρουσίασε roadmap με 17 μελλοντικά μοντέλα τα οποία θα υποστηρίζουν Skylake επεξεργαστές με TDP 15W, 35W, 65W και 95W . Τα μοντέλα αυτά θα βασίζονται στα Q170, H110, QM170 και C236 chipsets. Η μαζική παραγωγή των μητρικών αυτών αναμένεται σε έναν χρόνο από σήμερα.

     


    Dfi socket lga1151 roadmap 835x1024

     


    Όσον αφορά τους Skylake, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες αναμένονται στα τέλη Αυγούστου.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.