Jump to content


  • alexcrx
    alexcrx

    Η Asus κατάφερε και στρίμωξε μια all-in-one υδρόψυξη σε μια κάρτα γραφικών τριών slots

    Η Asus κατάφερε και στρίμωξε μια all-in-one υδρόψυξη σε μια κάρτα γραφικών τριών slots

     

    Δεν υπάρχει ψυγείο να τοποθετηθεί ή εξωτερικές σωληνώσεις

     

    1.jpg

     

    Μέχρι τώρα κάθε κάρτα γραφικών που έχει έρθει με το δικό της all-in-one σύστημα ψύξης απαιτούσε εγκατάσταση του ψυγείου της συνήθως στο πίσω ή στο πάνω μέρος του κουτιού μας.

    Η Asus ωστόσο αποκάλυψε μια GeForce RTX 2080 Ti στην CES που ενσωματώνει πλήρως τις σωληνώσεις μέσα στην ίδια την κάρτα.

     

    Η ROG Matrix GeForce RTX 2080 Ti καταλαμβάνει τρία slots,κάτι που είναι κοινό για τις περισσότερες κάρτες γραφικών με custom σύστημα ψύξης. Αλλά ενώ μοιάζει με μια χοντρή κάρτα γραφικών με μια εύσωμη αερόψυξη, και το ψυγείο και η αντλία βρίσκονται από κάτω μαζί με τις σωληνώσεις.

     

    Χρειάστηκε λίγο μηχανική και μερικά διαφορετικά πρωτότυπα για να καταλήξουν στο τελικό αποτέλεσμα.

     

    “Εμείς αρχικά πειραματιστήκαμε με ένα ψυγείο 120mm και ήμασταν ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα της μείωσης της θερμοκρασίας. Δυστυχώς η ψύκτρα ήταν πολύ μεγάλη για να στριμωχθεί σε μικρότερα συστήματα,ιδιαίτερα σε εκείνα πού είχαν παρόμοιο σύστημα ψύξης για τον επεξεργαστή” και η Asus εξηγεί

     

    “Στρέψαμε την προσοχή μας στο να βάλουμε τα πάντα πάνω στην κάρτα, και αναπτύχθηκε ένα πρωτότυπο πού χρησιμοποιούσε μία μεγάλη ψύκτρα την οποία διαπερνούσαν χάλκινοι σωλήνες γεμισμένοι με ψυκτικό υγρό. Το μέγεθος ήταν πιο διαχειρίσιμο αλλά οι θερμοκρασίες είχαν ανέβει κατά 10 βαθμούς οπότε πήγαμε πίσω στο σχεδιαστήριο”λέει η Asus

     

    Το επόμενο πρωτότυπο ήταν ένα “θηρίο” τεσσάρων slots,το οποίο η Asus σκέφτηκε ότι ήταν πολύ μεγάλο για να είναι πρακτικό ως τελικό προϊόν. Ωστόσο το σχέδιο ήταν πολλά υποσχόμενο και τελικά η Asus κατάφερε να μικρύνει το σχέδιο σε μια κάρτα τριών slots.

     

    2.jpg

     

    Η Asus λέει πως το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν η αντλία. Η εταιρία πειραματίστηκε με διαφορετικές θέσεις και έκρινε πως είναι πιο λογικό να δημιουργήσει μία μικρότερη αντλία τοποθετημένη στο πλάι.

      

    “Αυτή η τοποθέτηση εξασφαλίζει ότι η αντλία αποδίδει καλά σε μια ποικιλία συστημάτων και κατευθύνσεων, με εξαίρεση σπάνιες περιπτώσεις που οι κάρτες τοποθετούνται κάθετα, με τις I/O ports στραμμένες προς τα επάνω. Όταν η αντλία βρίσκεται στην κορυφή του κυκλώματος, φυσαλίδες μπορεί να διεισδύσουν στο ψυκτικό υγρό και σιγά-σιγά να υποβαθμίσει την απόδοση ψύξης με την πάροδο του χρόνου" λέει η Asus

      

    Συνολικά, η Asus, είπε ότι δημιούργησε "περισσότερα από πέντε πρωτότυπα" με τη βοήθεια διαφόρων φορέων του κλάδου (έτσι πιστεύουμε ότι αυτό σημαίνει έξι;). Σύμφωνα με την Asus, το τελικό σχέδιο σχεδόν ταιριάζει με την απόδοση ψύξης καρτών που έχουν συνδεθεί με μεγαλύτερο ψυγείο 240mm. Για τους χρήστες που έχουν τα απαιτούμενα λεφτά, η Asus λέει ότι είναι ασφαλές να εγκαταστήσετε δύο από αυτές τις κάρτες τήν μια δίπλα στην άλλη σε SLI.

     

    3.jpg

     

    Η κάρτα έχει OC λειτουργία και φτάνει το boost clock στα 1815MHz.Αυτο είναι 150MHz παραπάνω από την απλή Strix της ίδιας εταιρίας και 180MHz πιο γρήγορη από την overclocked Founders Edition της Nvidia (και 270MHz παραπάνω από την reference). Επιπλέον, τα 11GB της GDDR6 μνήμης είναι χρονισμένα στα 1,480 Gbps, σε σύγκριση με τις δυο προηγούμενες που είναι στα 1.400 Gbps.


     

    "Αυτές οι αναβαθμίσεις έρχονται με ένα υψηλότερο TDP 300W, αλλά το ψυγείο δεν έχει κανένα πρόβλημα να διαχειριστεί την επιπλέον θερμότητα. Η Matrix RTX 2080 Ti είναι 7C πιο δροσερή από την Strix στον ίδιο θόρυβο και στο ίδιο επίπεδο δύναμης μολονότι προσφέρει καλύτερες επιδόσεις ” λέει η Asus.


     

    Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό προϊόν από άποψη μηχανικής και θα κοστίζει αρκετά χρήματα. Η Asus δεν ανακοίνωσε την τιμολόγηση, αλλά υποψιαζόμαστε ότι θα κοστίζει περισσότερο από ό, τι μια τυπική GeForce RTX 2080 Ti. Μέρος των δαπανών προφανώς πηγαίνει προς την ενσωματωμένη all-in-one ψύξη αλλά όχι μόνο εκεί. Σύμφωνα με την Asus χρειάζεται διαλεχτές κάρτες και pcbs καθώς μόνο το 5% περνάει τα τεστ για να μπορεί να ονομαστεί Matrix.

    
      

    Η ROG Matrix GeForce RTX 2080 Ti θα θα είναι διαθέσιμη από τον επόμενο μήνα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.