Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Atari επιστρέφει στον χώρο των game consoles, με το Ataribox

    Όσοι έχουν μια κάποια ηλικία, θα θυμούνται/ξέρουν σίγουρα την Atari ως μια εταιρία που έφτιαχνε κονσόλες και προσωπικούς υπολογιστές. Πιθανόν να είχαν και κάποια από τις πρώτες κονσόλες της εταιρίας, όπως το Atari 2600 ή κάποιον προσωπικό υπολογιστή, όπως ο Atari ST. Με το τελευταίο κύμα νοσταλγίας, το οποίο εκφράζεται καλύτερα ίσως μέσα από το NES Classic Edition της Nintendo, να μεταφράζεται στην περίπτωση του NES και σε μεγάλη εμπορική επιτυχία, ίσως να είναι η κατάλληλη περίοδος για να επανέλθει ένα μεγάλο όνομα του παρελθόντος στο προσκήνιο και αυτό φαίνεται να προσπαθεί να κάνει η Atari με την ανακοίνωση του Ataribox.

     

    Το Ataribox είναι η νέα κονσόλα που ελπίζει να κυκλοφορήσει η εταιρία τον επόμενο χρόνο. Η νέα κονσόλα εμφανισιακά θα θυμίζει το Atari 2600, το οποίο κυκλοφόρησε το 1977, αλλά εσωτερικά θα είναι ένα PC με AMD APU, με Radeon γραφικά, το οποίο θα τρέχει λειτουργικό Linux. Το λειτουργικό θα διαθέτει user interface το οποίο θα είναι σχεδιασμένο για χρήση στην τηλεόραση.

     

    ataribox-2.jpg

     

    Από την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας της κονσόλας, ο αγοραστής της θα έχει στην διάθεσή του έναν μεγάλο κατάλογο με κλασικά παιχνίδια της Atari, όπως τα Asteroids, Centipede, Missile Command και Pong, αλλά θα μπορεί παράλληλα να παίξει και νέα παιχνίδια όπως τα Minecraft και Terraria και γενικότερα παιχνίδια τα οποία μπορεί να παίξει σήμερα ένα PC μεσαίας κατηγορίας. Η Atari μάλιστα δεν σκοπεύει να περιορίσει το Ataribox στο gaming. Το Ataribox θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για streaming, για το τρέξιμο εφαρμογών, το σερφάρισμα στο διαδίκτυο ή την αναπαραγωγής μουσικής. Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στο Linux λειτουργικό του Ataribox, ώστε να το παραμετροποιήσουν όπως επιθυμούν.

     

    Η Atari στρέφεται στο Indiegogo προκειμένου να βρει την αναγκαία χρηματοδότηση για την νέα της κονσόλα. Η καμπάνια θα ξεκινήσει εντός του Φθινοπώρου, με την εταιρία να ελπίζει να είναι σε θέση να κυκλοφορήσει το Ataribox την Άνοιξη του 2018. Η τιμή του θα κυμαίνεται από $250 έως $300.

     

    ataribox-1.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.