Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Canonical φέρνει τα Snap packages και στις άλλες διανομές Linux

    Μία από τις αλλαγές που έφερε η Canonical με το Ubuntu 16.04 LTS ήταν και η υποστήριξη για ένα νέο τρόπο εγκατάστασης εφαρμογών. Αν και αυτό από μόνο του δεν δείχνει και τόσο ενδιαφέρον, η συνεργασία της Canonical με προγραμματιστές που δουλεύουν πάνω σε άλλες διανομές, αλλά και η υποστήριξη από μεγάλες εταιρίες και οργανισμούς, ώστε το νέο αυτό σύστημα να δουλεύει με κάθε διανομή, θα μπορούσε να φέρει σημαντικές αλλαγές στον χώρο του Linux.

     

    Η Canonical προώθησε αρχικά το σύστημα Snap στο Ubuntu, με στόχο εφαρμογές που ήταν σχεδιασμένες για τα desktop συστήματα, να λειτουργήσουν και σε IoT συσκευές που τρέχαν το Ubuntu. Για τον λόγο αυτό το σύστημα Snap είναι ιδιαίτερα ελαφρύ. Επιπλέον το Snap είναι ιδιαίτερα ασφαλές, τρέχοντας εντός ενός sandbox, απολύτως απομονωμένο από άλλες εφαρμογές. Αυτό βοηθάει στο να αντιμετωπίζονται απειλές από virus και malware, καθώς και προβλήματα συμβατότητας με άλλες εφαρμογές, ενώ προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για το Snap μπορούν να τρέξουν και σε άλλες διανομές χωρίς μεταβολές στον κωδικά τους. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό του Snap, επιτρέποντας την δημιουργία εφαρμογών οι οποίες θα μπορούν να τρέξουν σε άλλες τις διανομές Linux, πολύ πιο εύκολα από ότι πριν. Επίσης το Snap είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να είναι εύκολα αναβαθμίσιμο.

     

    Snaps-hero-w-600.png

     

    snap.png

     

    Όλα τα παραπάνω διαφοροποιούν το Snap από άλλες προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, για την εύκολη μεταφορά εφαρμογών από την μία διανομή στην άλλη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες εταιρίες και οργανισμοί όπως οι Dell, Samsung, The Linux Foundation, The Document Foundation, Krita, Mycroft, Horizon Computing και άλλοι να έχουν ήδη αρχίσει διαμοιράζουν το Snap και να φτιάχνουν εφαρμογές για αυτό. Επίσης διανομές Linux που πλέον υποστηρίζουν το Snap περιλαμβάνουν τις Arch, Debian, Fedora, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu GNOME, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Unity και Xubuntu, με τις CentOS, Elementary, Gentoo, Mint, OpenSUSE, OpenWRT και RHEL να αναμένεται να το υποστηρίξουν στο μέλλον.

     

    Αν το Snap καταφέρει να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για universal Linux applications, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς την εμπειρία χρήσης του Linux, προς το πολύ θετικότερο.

     

    Πηγή: Canonical Helps Push Snap Universal Linux Package To Other Distros


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.