Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Google αποκάλυψε τα Pixel 2 και Pixel 2 XL

    Η Google αποκάλυψε τα νέα της κορυφαία Pixel smartphones για το 2017, τα Pixel 2 και Pixel 2 XL. Με τα περισσότερα νέα κορυφαία smartphones να μην διαφέρουν ιδιαίτερα μεταξύ τους, όσον αφορά το hardware, η Google τονίζει ιδιαίτερα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο συνδυασμός του εξαιρετικού hardware των συσκευών, με το λειτουργικό Android Oreo 8.0 και τον ψηφιακό βοηθό της ( Google Assistant ), στις νέες της συσκευές.

     

    Ειδικά στον τομέα του Artificial Intelligence, η Google έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος. Έτσι για παράδειγμα, η Google έχει επιχειρήσει να κάνει πιο προσιτό τον ψηφιακό βοηθό, ενσωματώνοντας στις νέες συσκευές ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζει Active Edge. Ο χρήστης της συσκευής αρκεί απλά να πιέσει τη συσκευή στις δύο πλευρές της, προκειμένου να ξεκινήσει να δίνει φωνητικές εντολές στον ψηφιακό βοηθό. Υπάρχει επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται song ID, το οποίο αναλαμβάνει την αναγνώριση του τραγουδιού που παίζει και την εμφάνιση σχετικών πληροφοριών στην οθόνη κλειδώματος της συσκευής. Η Google επίσης έχει προσθέσει και μια preview έκδοση του νέου λογισμικού Google Lens, το οποίο θυμίζει το παλαιότερο Google Goggles. Το νέο αυτό λογισμικό επιτρέπει το σκανάρισμα με την κάμερα του κινητού πραγματικών αντικειμένων και την λήψη πληροφοριών για αυτά.

     

     

    Στον τομέα του hardware, το Pixel 2 XL διαθέτει οθόνη pOLED των 6'', ανάλυσης 2880x1440 pixels, ενώ το Pixel 2 οθόνη AMOLED των 5'' ανάλυσης 1920x1080 piuxels. Ο κεντρικός επεξεργαστής και στις δύο συσκευές είναι ο Snapdragon 835, ενώ η μνήμη είναι 4GB. Και οι δύο συσκευές θα διατίθενται με 64GB ή 128GB αποθηκευτικό χώρο. Και οι δύο συσκευές επίσης διαθέτουν μεταλλικό σασί, ταχύτατο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος, είναι ανθεκτικές στο νερό με πιστοποίηση IP67 και υποστηρίζουν fast charging τεχνολογία των 18W. Υποστηρίζεται ακόμα Bluetooth 5.0, υπάρχει θύρα USB Type C, αλλά απουσιάζει η θύρα των 3,5'' για ακουστικά. Οι κάτοχοι των συσκευών θα πρέπει να συνδέσουν τα παλιά τους ακουστικά μέσω παρεχόμενου μετατροπέα στην USB θύρα.

     

    Pixel 2.jpg

     

    Οι κάμερες είναι οι ίδιες και στις δύο συσκευές, 12.2MP f/1.8 πίσω και 8MP μπροστά, με οπτικό σταθεροποιητή και δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε portrait mode και από τις δύο κάμερες. Υποστηρίζεται και bokeh-style εφέ μέσω λογισμικού και machine learning, χωρίς δεύτερη κάμερα. Σύμφωνα με το dxomark τα νέα smartphones της Google επιτυγχάνουν την υψηλότερη ποιότητα φωτογραφίας, ξεπερνώντας τα τελευταία μοντέλα των Samsung και Apple.

     

    Το Pixel 2 XL διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία, χωρητικότητας 3520mAh, ενώ το Pixel 2 μπαταρία χωρητικότητας 2700mAh. Το λογισμικό είναι το Android 8.0 Oreo, όπως αναφέρθηκε και αρχικά, με τις δύο συσκευές να διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά όσον αφορά το λογισμικό και τις εφαρμογές του. Και οι δύο συσκευές είναι συμβατές με την πλατφόρμα Daydream της Google.

     

    Pixel 2 and XL -1.jpg

     

    Οι συσκευές θα είναι αρχικά διαθέσιμες σε Αμερική, ηνωμένο βασίλειο, Καναδά, Αυστραλία, Γερμανία και Ινδία, με τις υπόλοιπες αγορές να ακολουθήσουν αργότερα. Το Pixel 2 θα ξεκινάει από τα $649, ενώ το Pixel 2 XL από τα $849.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.