Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Η Google βελτιώνει το incognito mode του Chrome ώστε να αποτρέπει τη δυνατότητα παρακολούθησης

    H Google επίσημα ανακοίνωσε ότι προχωρά σε βελτιώσεις στο incognito mode του Chrome 76 που θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουλίου.

     

    Μέχρι τώρα, τα διάφορα sites μπορούν να ελέγξουν τη χρήση του incognito mode γιατί το FileSystem API είναι απενεργοποιημένο. Συνεπώς με έναν έλεγχο του API και την αντίστοιχη επιστροφή μηνύματος λάθους ένα site μπορεί να καταλάβει αν ο χρήστης χρησιμοποιεί το incognito mode και να προχωρήσει σε ενέργειες ανάλογα με τις επιθυμίες του κατασκευαστή του site. Στον Chrome 76 δεν θα είναι πλέον δυνατή η χρήση αυτής της μεθόδου.

     

    Σύμφωνα με την Barb Palser (υπάλληλο της Google) "οι άνθρωποι επιλέγουν να περιηγηθούν στο web ανώνυμα για διάφορους λόγους. Κάποιοι προσπαθούν να προστατέψουν την ιδιωτικότητά τους σε μοιραζόμενες ή δανεικές συσκευές ή να εξαιρέσουν τις δραστηριότητές τους από την καταγραφή σε οποιοδήποτε ιστορικό. Σε καταστάσεις πολιτικής καταπίεσης η τοπικής κατάχρησης, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν σοβαρούς λόγους ασφάλειας, ώστε να αποκρύψουν την δραστηριότητά τους στο web μέσω της χρήσης ανώνυμου browsing"

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.