Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google θα πληρώσει στην Apple 15 δισεκατομμύρια δολάρια για να παραμείνει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari το 2021

    Είναι γνωστό από καιρό ότι η Google πληρώνει ένα μεγάλο ποσό στην Apple κάθε χρόνο για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στον Safari σε iPhone, iPad και Mac. Τώρα, μια νέα έκθεση από αναλυτές της Bernstein Research, αφήνουν να εννοηθεί ότι η πληρωμή από την Google στην Apple μπορεί να φτάσει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, από 10 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2020.

    Στο επενδυτικό σημείωμα, το οποίο είδε ο Philip Elmer-DeWitt, οι αναλυτές της Bernstein Research εκτιμούν ότι η πληρωμή της Google στην Apple θα αυξηθεί στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και μεταξύ 18 και 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022. Τα δεδομένα βασίζονται σε "αποκαλύψεις και στις δημόσιες δηλώσεις της Apple και από ενδελεχή ανάλυση των πληρωμών TAC (κόστος απόκτησης επισκεψιμότητας) της Google".

    Ο αναλυτής της Bernstein Research, Toni Sacconaghi, λέει ότι η Google πιθανότατα "πληρώνει για να διασφαλίσει ότι η Microsoft δεν θα της πάρει τη θέση". Οι αναλυτές περιγράφουν δύο πιθανότητες για να σταματήσουν οι πληρωμές της Google στην Apple,: Αρχικά ο κίνδυνος να θεωρηθεί η κίνηση αυτή μονοπωλιακή και ακολούθως, η Google να αποφασίσει ότι η συμφωνία που έχει με την Apple δεν αξίζει πλέον.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.