Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η HTC ετοιμάζει VR Headset με την βοήθεια της Valve

    Το HTC Vive φαίνεται να είναι η φημολογούμενη συσκευή της Valve, το SteamVR, που είχε διαρρεύσει πριν λίγες μέρες. Το Vive αναμένεται να χρειάζεται την ισχύ ενός PC για να προσφέρει στον χρήστη του την συναρπαστική εμπειρία του 3D, δεδομένου ότι ουσιαστικά βάζει μια οθόνη ανάλυσης 1200 x 800 pixels μπροστά από κάθε μάτι του χρήστη, την οποία και θα πρέπει να ανανεώνει με 90Hz το δευτερόλεπτο. Ο χρήστης του Vive θα έχει την δυνατότητα να σηκώνεται από την θέση του και με την βοήθεια της συσκευής να νιώθει ότι κινείται μέσα σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον, τουλάχιστον στα όρια που θα του επιτρέπει το δωμάτιό του να κινηθεί. Ακόμα πάντως οι εταιρίες δεν έχουν ανακοινώσει λεπτομέρειες πάνω σε αυτό, αν και είναι πολύ πιθανό διάφοροι ελεγκτές κίνησης να χρησιμεύουν ώστε να ανιχνεύεται η κίνηση του χρήστη στον χώρο.

     

    Αν και η Valve δουλεύει πολύ καιρό πάνω στα VR headsets, η ίδια δεν επιθυμούσε να είναι αυτή η οποία θα κατασκευάζει και θα πουλάει το hardware. Αυτό θα αναλάβει να το κάνει η HTC. Το HTC Vive αναμένεται σύντομα να διατεθεί σε έκδοση για τους δημιουργούς και αργότερα να γίνει ευρέως διαθέσιμο και στο υπόλοιπο αγοραστικό κοινό.

     



×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.