Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Inno3D προειδοποιεί ότι το mining θα μπορούσε να ακυρώσει την εγγύηση μιας κάρτας γραφικών

    Σήμερα, όταν κάποιος κοιτάει να αγοράσει μια μεταχειρισμένη κάρτα, τον απασχολούν δύο πράγματα. Το αν η κάρτα έχει υποστεί extreme overclocking, με ρεύματα και συχνότητες λειτουργίας εκτός των εργοστασιακών προδιαγραφών ή το αν έχει χρησιμοποιηθεί για ιδιαίτερα εκτεταμένο χρονικό διάστημα για mining ψηφιακών νομισμάτων. Η Inno3D φαίνεται να παίρνει επίσης σοβαρά το θέμα της καταπόνησης μιας κάρτας γραφικών υπό συνθήκες ασταμάτητου mining, προειδοποιώντας τους χρήστες των καρτών της, ότι θα μπορούσαν με αυτόν τον τρόπο να ακυρώσουν την εγγύηση της κάρτας τους.

     

    Οι κάρτες γραφικών καταπονούνται ιδιαίτερα όταν δουλεύουν ασταμάτητα μέρα νύχτα για το mining ψηφιακών νομισμάτων. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα ικανές σε αυτό το τομέα, αλλά σίγουρα δεν έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να αντεπεξέλθουν σε τόσο βαρύ και συνεχόμενο φόρτο εργασίας. Δεν αποκλείεται οι εταιρίες παραγωγής καρτών γραφικών, να είδαν τα ποσοστά επιστροφών καρτών που παρουσίασαν πρόβλημα ( RMA ), να αυξάνουν κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες με την τρέλα που έφερε το mining του Ethereum. Η Inno3D είναι η πρώτη εταιρία που αποφασίζει να δράσει, προειδοποιώντας τους κατόχους των καρτών της, ότι θεωρεί δικαίωμά της να θεωρήσει ένα προϊόν το οποίο παρουσίασε πρόβλημα εξαιτίας εκτεταμένου mining, ως προϊόν εκτός εγγύησης.

     

    Inno3d mining worning big.jpg

     

    Όπως αναφέρει ο  Hilbert Hagedoorn του Guru3D, σε παλαιότερη του συνομιλία με τεχνικούς της Nvidia, μια κάρτα γραφικών η οποία χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση σε gaming, έχει μέσο όρο ζωής περίπου 5 χρόνια. Οπότε εδώ τίθεται το ερώτημα, πόσο μπορεί να αντέξει μια κάρτα η οποία θα δουλεύει μέρα νύχτα στα όριά της για το mining ψηφιακών νομισμάτων. Ίσως η απλούστερη απάντηση εδώ να είναι το "Εντός του χρονικού ορίου εγγύησης" και μάλλον αυτό είναι που ανησυχεί εταιρίες όπως η Inno3D. Βέβαια υπάρχει άλλο ένα ερώτημα. Μπορεί η Inno3D ελέγχοντας μια κάρτα να διαπιστώσει ότι αυτή χρησιμοποιήθηκε για mining; Και αν χάλασε μετά από ώρες χρήσης σε περιβάλλον επεξεργασίας εικόνας ή rendering;

     

    Μένει να δούμε αν θα ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές το παράδειγμα της Inno3D. Να θυμίσουμε επίσης ότι πρόσφατα κυκλοφόρησαν κάρτες γραφικών, από μερικούς κατασκευαστές, οι οποίες προωθούνταν ως κατάλληλες αποκλειστικά για mining.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.