Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Intel ανακοίνωσε νέα CPU microcodes για τα Spectre και Meltdown

    Τα Spectre και Meltdown είναι τα σημαντικότερα ίσως κενά ασφαλείας που έχουν βρεθεί στους επεξεργαστές, με τους Intel ειδικότερα να επηρεάζονται και από τα δύο αυτά κενά ασφαλείας. Η Intel είχε κυκλοφορήσει διορθώσεις για τους επεξεργαστές της, οι οποίες όμως προκαλούσαν επανεκκινήσεις σε κάποια συστήματα. Αυτό είχε αναγκάσει την Intel να συμβουλέψει τους πελάτες της και τους καταναλωτές να σταματήσουν να περνούν τις νέες αυτές διορθώσεις, έως ότου κυκλοφορήσει βελτιωμένες εκδόσεις.

     

    Πλέον οι νέες εκδόσεις των διορθώσεων είναι έτοιμες, με την Intel να αναφέρει ότι έχουν γίνει εκτεταμένες δοκιμές προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητά τους. Οι διορθώσεις αυτές απευθύνονται σε χρήστες συστημάτων με επεξεργαστές Core 6ης γενιάς Skylake, 7ης γενιάς Kaby Lake και 8ης γενιάς Coffee Lake, αλλά και σε όσους λειτουργούν συστήματα με Core X, Xeon Scalable και Xeon D επεξεργαστές. Οι νέες διορθώσεις θα διατεθούν μέσω των OEMs και των κατασκευαστών μητρικών με την μορφή νέων αναβαθμίσεων BIOS.

     

    Η Intel ενημέρωσε πριν λίγες μέρες και ένα PDF αρχείο, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ και το οποίο περιέχει πίνακες που δείχνουν σε ποια φάση βρίσκεται η ανάπτυξη σχετικών διορθώσεων για τους επεξεργαστές της. Στους πίνακες αυτούς(όπως αυτός που φαίνεται στην εικόνα παρακάτω), μπορεί να δει κάποιος σε ποια φάση της ανάπτυξης βρίσκεται η σχετική διόρθωση για τον επεξεργαστή του. Αν είναι έτοιμη είναι χρωματισμένη με πράσινο χρώμα και αναφέρεται ως ήδη διαθέσιμη για παραγωγή. Αν είναι σε διαδικασία Beta είναι χρωματισμένη με κίτρινο χρώμα, ενώ αν η ανάπτυξη της δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, ή είναι στα πρώτα στάδιά της, είναι χρωματισμένη με άσπρο. Βέβαια δεν αρκεί η ανάπτυξη κάποιας διόρθωσης από την Intel. Θα πρέπει και ο κατασκευαστής του συστήματος ή της μητρικής να προωθήσει αυτές τις διορθώσεις στους τελικούς καταναλωτές με την μορφή κάποιου BIOS update.

     

    Intel Microcode Update Guidance.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.