Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Intel ανακοίνωσε τον Knights Landing Xeon Phi accelerator

    Σύμφωνα με την Intel, τα πρώτα συστήματα με τον Knights Landing Xeon Phi accelerator, έχουν ήδη αποσταλεί σε πελάτες της εταιρίας. Ο Knights Landing αποτελεί τον διάδοχο του Knight Corner σε μια σειρά προϊόντων που αναπτύσσει εδώ και χρόνια η Intel για χρήση σε μεγάλους servers και τα οποία ενσωματώνουν μεγάλο αριθμό πυρήνων x86.

     

    Στην περίπτωση του Knights Corner, η Intel χρησιμοποιούσε πυρήνες P54C, οι οποίοι ήταν ουσιαστικά τροποποιημένοι πυρήνες του αρχικού Intel Pentium, που όμως κατασκευάζονταν στα 22nm. Στους Knights Landing, η Intel χρησιμοποιεί έως 72 πυρήνες Airmont, παρόμοιας αρχιτεκτονικής με αυτούς που βρίσκονται σε επεξεργαστές Atom όπως ο x7-z8700, κατασκευασμένους στα 14nm, αλλά με τέσσερα threads ανά πυρήνα και βασική συχνότητα λειτουργίας έως 1.5GHz. Υπάρχουν 16GB μνήμης MCDRAM( multi-channel dram ), η οποία είναι τύπου stacked RAM όπως η HBM με ταχύτητα μεταφορά δεδομένων που φτάνει τα 400GB/sec και δύο θύρες Gigabit Ethernet και υποστήριξη για 36 PCI-E 3.0 γραμμές. Υποστηρίζονται AVX-512 SIMD εντολές της Intel, με κάθε πυρήνα να διαθέτει δύο 512bit vector units για αυτό το σκοπό και έως 384GB επιπλέον μνήμης DDR4.

     

    intel-xeon-phi-processor1.jpg

     

    intel-xeon-phi-processor2.jpg

     

    intel-xeon-phi-processor5.jpg

     

    intel-xeon-phi-processor4.jpg

     

    Με τους Knights Landing Xeon Phi, πλέον ένα σύστημα έχει την δυνατότητα να κάνει boot από τον Xeon Phi, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης κάποιου άλλου συνήθη Xeon επεξεργαστή, ενσωματώνοντας την μνήμη συστήματος σε αυτήν του Xeon Phi. Αυτό σημαίνει ότι ένα σύστημα θα μπορούσε να αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από Knights Landing Xeon Phi επεξεργαστές.

     

    intel-xeon-phi-processor3.jpg

     

    intel-xeon-phi-processor6.jpg

     

    intel-xeon-phi-processor7.jpg

     

    intel-xeon-phi-processor8.jpg

     

    Ένα από τα πρώτα συστήματα που θα βασιστούν στους νέους Knights Landing Xeon Phi, είναι το σύστημα "Cori" του  National Energy Research Scientific Computing Center

     

     

    Πηγή: Intel announces HPC Knights Landing Xeon Phi accelerator


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.