Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Intel ανακοίνωσε τους νέους Xeon Scalable επεξεργαστές

    Η Intel ανακοίνωσε τους νέους της, τελευταίας γενιάς, Xeon επεξεργαστές με την κωδική ονομασία Skylake-SP, γνωστούς και ως Xeon Scalable Processor Series. Η νέα σειρά βασίζεται στην αρχιτεκτονική Skylake που είδαμε και στους οικιακούς υπολογιστές, αλλά με μοντέλα τα οποία διαθέτουν έως και 28 πυρήνες και 56 threads.

     

    Οι νέοι Xeon προορίζονται για χρήση σε data centers, σε υποδομές τηλεπικοινωνιών, στην τεχνική νοημοσύνη, στην ιατρική και άλλους τομείς που απαιτούν πολύ υψηλή υπολογιστική ισχύ. Θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε servers με 2 έως και 8 sockets και προσφέρουν έως και 1,65 φορές υψηλότερες επιδόσεις, κατά μέσο όρο, έναντι των προηγούμενων μοντέλων, σύμφωνα πάντα με την Intel. Οι νέοι επεξεργαστές υιοθετούν νέου τύπου εσωτερική αρχιτεκτονική επικοινωνίας ανάμεσα στους πυρήνες, η οποία ονομάζεται "Mesh" έναντι του "Ring Bus" που χρησιμοποιούταν στους παλαιότερους επεξεργαστές. Αυτό επιτρέπει επικοινωνία με μικρότερο latency, αλλά και την ευκολότερη δημιουργία επεξεργαστών με περισσότερους πυρήνες.

     

    Intel Xeon Scalable advancement.jpg

     

    59654e253a22d_IntelMesh.jpg

     

    Η πλήρη λίστα των προσφερόμενων επεξεργαστών είναι η παρακάτω. Οι επεξεργαστές χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, τις Platinum, Gold, Silver και Bronze.

     

    Intel Xeon Scalable subcategories.jpg

     

    Intel Xeon Scalable models.jpg

     

    Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό δελτίο τύπου της Intel εδώ:

    Intel Unveils Powerful Intel Xeon Scalable Processors, Bringing Next-Generation Business and Consumer Experiences to Life | Intel Newsroom

     

     

    Επίσης μπορείτε να διαβάσετε reviews και να δείτε benchmarks για το μοντέλο Intel Xeon Platinum 8176, τόσο στο Tom's Hardware όσο και στο Anandtech. Στο Tom's Hardware η σύγκριση γίνεται με τους παλαιότερους Xeon. Στο Anandtech επιχειρείται και μια πρώτη σύγκριση μεταξύ του νέου Xeon 8176 με τον AMD EPYC 7601.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.