Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Η Intel δείχνει τα δόντια της με τον επερχόμενο Tiger Lake Core i7-1165G7 με Xe GPU σε ακυκλοφόρητο Lenovo laptop

    Την τελευταία περίοδο διαβάζουμε όλο και περισσότερες ειδήσεις που αφορούν σε διαρροές για τις εκπληκτικές επιδόσεις των επερχόμενων Tiger Lake, τόσο στο CPU όσο και στο iGPU (Xe) μέρος των επεξεργαστών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έκανε την εμφάνισή του ένα ακυκλοφόρητο, προφανώς, Lenovo Thinkpad που είναι εφοδιασμένο με τον Core i7-1165G7, 11ης γενιάς, και Xe iGPU.

     

    Ο Core i7-1165G7 είναι ένας επεξεργαστής (4c/8t) που προορίζεται για ultrathin laptops. Κατασκευάζεται σε κλίμακα ολοκλήρωσης 10nm+ και διαθέτει 4 Willow Cove πυρήνες με ενεργοποιημένο HyperThreading. Αν και οι προδιαγραφές μπορεί να αλλάξουν μέχρι την επίσημη κυκλοφορία, αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι θα έχει base clock 2,8GHz και boost 4,7GHz. Στο πακέτο περιλαμβάνονται 12 ΜΒ L3 cache, 5ΜΒ L2 cache και Xe iGPU με 96 EUs (Execution Units).

     

    Σε benchmarks που διέρρευσαν οι επιδόσεις φαίνονται εκπληκτικές:

     

    large.Tiger_Lake_Geekbench_Comparison.jpglarge.Lenovo_Geekbench.jpg

     

    Στο single-core test ο Core i7-1165G7 φαίνεται ταχύτερος κατά 22% σε σχέση με τον Ryzen 7 4800U. Φυσικά εδώ παίζει ρόλο ο υψηλότερος χρονισμός του επεξεργαστή της Intel (2,8GHz > 1,8GHz base και 4,7GHz > 4,2 GHz boost), αλλά και πάλι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

     

    Στο multi-core test ο Ryzen είναι καλύτερος, αλλά η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να αντιστοιχεί στους διπλάσιους πυρήνες του.

     

    Όλα αυτά είναι πολύ ενδιαφέροντα για τις επιδόσεις που δύναται να φέρει η Intel στο mobile, αλλά τα συμπεράσματα θα τα δούμε όταν κυκλοφορήσουν οι επεξεργαστές αυτοί και μπορούμε να συγκρίνουμε επιδόσεις, κατανάλωση, θερμοκρασίες κτλ. Εν αναμονή...


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.