Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η Intel ετοιμάζει τεχνολογία απρόσκοπτης αναβάθμισης firmware χωρίς επανεκκίνηση του υπολογιστή

    Η Intel εργάζεται σε μια τεχνολογία που θα διευκολύνει τη ζωή όλων των χρηστών που διαθέτουν συστήματα βασιζόμενα στους επεξεργαστές της. Όπως διαφαίνεται από τον τελευταίο κύκλο αναβαθμίσεων του Linux Kernel, οι μηχανικοί της Intel εργάζονται σε μια λειτουργία που ονομάζεται Intel Seamless Update, η οποία υπόσχεται να φέρει την ενημέρωση του υλικολογισμικού του συστήματος χωρίς να χρειάζεται επανεκκίνηση. Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι αναβαθμίσεις υλικολογισμικού απαιτούν επανεκκίνηση για την εφαρμογή επιδιορθώσεων. Μια τέτοια διαδικασία μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να προκαλέσει σοβαρές καθυστερήσεις στον φόρτο εργασίας, αλλά και να οδηγήσει σε καταστροφικά σφάλματα.

     

    Η Intel παρουσίασε μια ιδέα για τη δημιουργία μιας τεχνολογίας που θα ενημερώνει το υλικολογισμικό συστήματος, όπως το UEFI, στο χρόνο εκτέλεσης. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα θα μπορεί να εφαρμόζει επιδιορθώσεις υλικολογισμικού, χωρίς να χρειάζεται ποτέ επανεκκίνηση, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο διακοπής. Αυτό είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για πελάτες με συμφωνίες πολύ υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης (SLA), σχετικά με τον  ανεκτό χρόνο διακοπής λειτουργίας, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται σχεδόν 100% χρόνος λειτουργίας (δεν είναι δυνατόν να είναι γενικά 100%) για αυτά τα συστήματα. Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν η υποδομή ιατρικού διακομιστή, ο οποίος πρέπει να είναι συνεχώς διαθέσιμος για πρόσβαση. Χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία, συστήματα όπως αυτά θα μπορούσαν να ενημερώσουν το υλικολογισμικό τους και να είναι online χωρίς διακοπή, χωρίς ίσως να χρειαστεί ποτέ επανεκκίνηση. Η εν λόγω λειτουργία υποτίθεται ότι θα είναι πολύ σύντομα έτοιμη, ώστε να είναι διαθέσιμη με την κυκλοφορία των επεξεργαστών Xeon της Intel "Sapphire Rapids".
     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.