Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Η Intel θα δώσει στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες για τις κάρτες γραφικών Xe στις 13 Αυγούστου

    H Intel αναμένεται να ανακοινώσει τις τεχνικές λεπτομέρειες για την αρχιτεκτονική γραφικών Xe στις 13 Αυγούστου, σύμφωνα με τιτίβισμα από το αρμόδιο τμήμα της Intel. Το συγκεκριμένο tweet διαγράφηκε εκ των υστέρων. Το Tom's Hardware πιστεύει ότι η ημερομηνία ισχύει. 

     

    Το tweet ανέφερε "Περιμένατε. Αναρωτιόσασταν. Θα το προσφέρουμε. Σε 20 μέρες περιμένετε περισσότερες λεπτομέρειες για τα γραφικά Χe". Ο David Blythe, διευθυντής αρχιτεκτονικής γραφικών της Intel, αναμένεται να παρουσιάσει την τεχνική ενημέρωση επί της αρχιτεκτονικής Χe σε εξ αποστάσεως εκδήλωση κατά τη Hot Chips 2020, στις 17 Αυγούστου.

     

    large.uRYDv7MRQsysywAn.jpg

     

    Αυτές οι τεχνικές αποκαλύψεις είναι πολύ κοντινές με την κυκλοφορία των "Tiger Lake" για την αγορά των laptops, που θα σηματοδοτήσει και την πρώτη εμπορική εμφάνιση για την τεχνολογία γραφικών Xe. H τεχνολογία αυτή δεν αφορά μόνο σε iGPUs ή dGPUs, αλλά μπορεί να κλιμακωθεί μέχρι υλοποιήσεις για HPC (σ.σ. chiplet σχεδιασμός άραγε; ). Βέβαια ακόμα και ως iGPU (integrated GPU), η τεχνολογία Xe είναι πολύ ικανή, όπως αποδεικνύεται και από πρόσφατο δημοσίευμα που την έδειχνε να διαχειρίζεται με εξαιρετικές επιδόσεις AAA τίτλους.

     

    Οι πρόσφατες αποκαλύψεις από την Intel, για τα προβλήματα με την τεχνολογία 7nm της εταιρείας, αποτελούν ισχυρές ενδείξεις ότι ίσως οι κάρτες γραφικών Xe κατασκευάζονται σε παραγωγικές μονάδες τρίτων και όχι από την ίδια την Intel.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.