Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η Intel κυριαρχεί στην κινεζική αγορά επεξεργαστών με 78,8%, για το 1ο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με αναφορά κινεζικού benchmark

    Η κινεζική αγορά είναι η μεγαλύτερη αγορά PC στον κόσμο και, ενώ συνήθως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες γι' αυτήν, δημοσιεύθηκαν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία από το δημοφιλές κινεζικό benchmark 'Master Lu (鲁大师)'. Τα συγκεκριμένα στοιχεία όχι μόνο αναφέρεται στα δημοφιλή μοντέλα CPU και GPU από Intel, AMD, NVIDIA, αλλά αποκαλύπτουν ότι η Intel κυριαρχεί στην κινεζική αγορά X86 CPU.

     

    Ξεκινώντας με το μερίδιο στους επεξεργαστές, η Intel μονοπωλεί σχεδόν την αγορά desktop CPU με 77,08% και την αγορά laptop CPU με 81,03%. Συνολικά η Intel καταλαμβάνει το 78,8% της αγοράς, ενώ η AMD το 21,12%. Σε ό,τι αφορά στις κάρτες γραφικών, η NVIDIA έχει το 67,18% και η AMD το 32,73%.

     

    Ερμηνεύοντας αυτά τα στοιχεία, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι η κινεζική αγορά βασίζεται παραδοσιακά α) στην αφοσίωση των πελατών σε συγκεκριμένες μάρκες και β) στον καλύτερο λόγο απόδοσης προς την τιμή των προϊόντων. Η αγορά στη συντριπτική της πλειονότητα αποτελείται από μικρές και μεγάλες εταιρείες ΟΕΜ που πωλούν έτοιμα συστήματα. Με βάση αυτές τις παραμέτρους, ο δημοφιλέστερος επεξεργαστής είναι ο Intel Core i5-9400F στο desktop, ενώ στα laptops κυριαρχεί ο Intel Core i7-9750H.

     

    large.h4sRd1F.png

     

    Επίσης η 2η και 3η θέση στη δημοφιλία των επεξεργαστών ανήκουν σε μοντέλα της Intel, ενώ από την 4η και μετά κάνουν την εμφάνισή τους μοντέλα της AMD. 

     

    Τα στοιχεία από την Κίνα δείχνουν ακόμα της απόδοση διάφορων μοντέλων επεξεργαστών:

     

    large.oQzQtit.png

     

    Σε ό,τι αφορά στη δημοφιλία των GPU, η ΑΜD πετυχαίνει τη μοναδική της νίκη, με την Radeon RX 580 να είναι η πιο δημοφιλής υλοποίηση στους επιταχυντές γραφικών:

     

    large.Nn58CzD.png

     

    Προκαλεί ενδιαφέρον το γεγονός ότι η πρώτη "υψηλών επιδόσεων" GPU που συναντάμε είναι η RTX 2060 SUPER. Συνήθως τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων δεν έχουν παρουσία σε τέτοιες αναφορές από την Κίνα, ενδεικτικό και αυτό ότι η συγκεκριμένη αγορά είναι εξαρτημένη από τους OEM, που παράγουν σε μαζικούς αριθμούς "έτοιμα" PC. Ακολουθεί η σύγκριση επιδόσεων των διαθέσιμων μοντέλων από το Master Lu benchmark:

     

    large.VNKxtnU.png

     

    Οι ευρωπαϊκές αγορές, βέβαια, έχουν εντελώς διαφορετική εικόνα με σαφή διαφορά υπέρ των επεξεργαστών της AMD και μάλλον η Intel "σπρώχνει" ό,τι δεν μπορεί να πουλήσει στις "δυτικές" αγορές, προς την αγορά της Κίνας.

     

    Όλα τα παραπάνω δείχνουν και την αξία της αξιόπιστης αλυσίδας ανεφοδιασμού, με ισχυρή παρουσία μιας εταιρείας σε τοπικές αγορές σε συνδυασμό με τις "οικονομικές" επιλογές για τους αγοραστές. Αναμένουμε να δούμε την εξέλιξη της κινέζικης αγοράς και για τα υπόλοιπα τρίμηνα του 2020, καθώς η Intel παραμένει στα 14nm, ενώ η AMD αξιοποιεί τα 7nm και εντός τους 2020 θα μεταβεί σε κάποια ακόμα πιο βελτιστοποιημένη κλίμακα ολοκλήρωσης (Zen 3/7nm+)


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.