Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Intel ξεκινάει την διάθεση των πρώτων Braswell SoCs στα 14nm

    .
    Κάθε Braswell SoC αποτελείται από modules, το καθένα από τα οποία διαθέτει δύο πυρήνες Airmont. Τα dual core μοντέλα περιλαμβάνουν ένα module, ενώ τα quad core δύο. Είναι χαμηλότερου κόστους και αντίστοιχα επιδόσεων επεξεργαστές σε σχέση με τους Core M και προορίζονται για χαμηλού κόστους laptops και desktops. Υπάρχουν τρία μοντέλα Celeron, τα N3000, N3050 και N3150, με τα δύο πρώτα να είναι dual core και το τρίτο quad core, καθώς και ένα quad core μοντέλο Pentium, το Pentium N3700. Η GPU στους Braswell είναι “8ης γενιάς” με έως 16 execution units, υπάρχει υποστήριξη για DDR3 1600MHz μνήμη, υποστηρίζονται SIMD εντολές έως και SSE4, VT-x για virtualization και Burst Performance για υψηλότερες συχνότητες, για σύντομο χρονικό διάστημα και εντός των ορίων του TDP, το οποίο είναι 4W για το μοντέλο Celeron N3000 και 6W για τα άλλα τρία μοντέλα, τοποθετώντας τους Braswell στην ίδια κατηγορία με τους Core-M, όσον αφορά το TDP.

     


    Braswell models

     


    Η τιμή των τριών Celeron είναι στα $107 δολάρια, ενώ του Pentium στα $161 δολάρια, αλλά όπως και με τους Bay Trail-D, οι κατασκευαστές πιθανόν θα μπορούν να αγοράσουν τους Braswell σε ποσότητες, πολύ φτηνότερα από την Intel ή και να ευνοηθούν από το Contra Revenue πρόγραμμα της εταιρίας. Ότι συσκευή κυκλοφορεί σήμερα με Bay Trail-D, είναι πολύ πιθανό να αναβαθμιστεί σύντομα με ένα Braswell SoC στην θέση του Bay Trail-D SoC.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.