Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Intel σκοπεύει να αξιοποιήσει την ενσωματωμένη GPU στους επεξεργαστές της για την ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού

    Μπορεί η ενσωματωμένη GPU στους επεξεργαστές της Intel να μην είναι και ότι καλύτερο για τα 3D γραφικά, αλλά η Intel έχει ήδη δείξει ότι ψάχνει τρόπους να την αξιοποιήσει και σε άλλους τομείς. Ένα παράδειγμα είναι το Quicksync το οποίο αξιοποιεί την GPU για κωδικοποίηση βίντεο. Σύντομα η ενσωματωμένη GPU φαίνεται ότι θα χρησιμοποιείται και για θέματα ασφαλείας.

     

    Στα πλαίσια του RSA 2018, η Intel ανακοίνωσε νέες τεχνολογίες, σε επίπεδο hardware, που σχετίζονται με την ασφάλεια. Ανάμεσα σε αυτές τις τεχνολογίες έχουμε και την νέα τεχνολογία Accelerated Memory Scanning, ως μέρος της τεχνολογίας Threat Detection Technology (TDT). Το ενδιαφέρον όσον αφορά την τεχνολογία Accelerated Memory Scanning, είναι ότι χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη GPU των επεξεργαστών της Intel, προκειμένου να επιταχύνει την ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού το οποίο βρίσκεται στην μνήμη ενός συστήματος.

     

    Η χρήση της GPU, που συνήθως τις περισσότερες φορές δεν αξιοποιείται σε μεγάλο βαθμό από το σύστημα, όχι μόνο μπορεί να επιταχύνει την διαδικασία ελέγχου της μνήμης και να βελτιώσει την αποκρισιμότητα του συστήματος κατά την διάρκεια αυτής, αλλά είναι και πιο ενεργειακά αποδοτική. Με λίγα λόγια ο έλεγχος γίνεται ταχύτερα, το σύστημα δεν καθυστερεί, ενώ καταναλώνει και λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με όταν χρησιμοποιείται ο επεξεργαστής. Σύμφωνα με την Intel η τεχνολογία Accelerated Memory Scanning έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της χρήσης του επεξεργαστή από το 20% στο μόλις 2%.

     

    Η τεχνολογία τεχνολογία Accelerated Memory Scanning θα υποστηριχθεί αρχικά από την Microsoft και στην έκδοση για μεγάλες επιχειρήσεις του λογισμικού Windows Defender Advanced Threat Protection, στα τέλη του μήνα. Όσον αφορά τις ανάγκες σε hardware, απαιτείται ενσωματωμένη GPU γενιάς 9 ή 9,5, κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται αρχιτεκτονικής Skylake επεξεργαστής ή νεότερος.

     

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία Accelerated Memory Scanning, αλλά και τις άλλες τεχνολογίες που ανακοίνωσε η Intel, μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο του Rick Echevarria, αντιπροέδρου της ομάδας λογισμικού και υπηρεσιών της Intel εδώ.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.