Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Intel σταματάει την παραγωγή των Kaby Lake X, μόλις 10 μήνες μετά την ανακοίνωσή τους

    Τα Kaby Lake X μοντέλα για την κορυφαία X299 HEDT πλατφόρμα της Intel, δημιούργησαν αρκετά ερωτηματικά όταν ανακοινώθηκαν, δεδομένου ότι δεν φαίνονταν να ταιριάζουν με την λογική της πλατφόρμας και το κοινό στο οποίο αυτή απευθυνόταν. Δέκα μήνες μετά, η Intel παραδέχεται ότι τα μοντέλα αυτά δεν είχαν την απήχηση που η ίδια θα ήθελε, οπότε σταματάει την παραγωγή τους.

     

    Οι Kaby Lake X, πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα i5-7640X και i7-7740X, αν και νεώτερης αρχιτεκτονικής έναντι των Skylake X μοντέλων, είχαν μόνο τέσσερις πυρήνες και 16 PCIe lanes, ενώ επιπλέον υποστήριζαν μόνο dual channel μνήμη. Αν και κάποιος θα μπορούσε να τους επιλέξει, με την λογική του πρώτου βήματος υλοποίησης ενός συστήματος που θα μπορούσε να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, απλά αναβαθμίζοντας τον επεξεργαστή, η επιλογή τους δεν έμοιαζε και πολύ λογική. Με λίγα χρήματα παραπάνω μπορούσε να αγοράσει τον i7 7800X, με έξι πυρήνες, 28 PCIe lanes και quad channel υποστήριξη, που θα του επέτρεπε να αξιοποιήσει την πλατφόρμα πιο αποτελεσματικά και από την αρχή της χρήσης της. Με την έλευση και των mainstream Coffee Lake X επεξεργαστών 6 πυρήνων, ήταν ακόμα πιο δύσκολο να δικαιολογηθεί η αγορά των Kaby Lake X. Αυτά, χωρίς να λογαριάζουμε και την εναλλακτική των Ryzen της AMD με τους 6 ή 8 πυρήνες.

     

    Έτσι η Intel αποφάσισε να θέσει από σήμερα τους επεξεργαστές σε EOL(End Of Life) status, αν και θα υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας τους για μερικούς μήνες ακόμα και πιο συγκεκριμένα έως τις 30 Νοεμβρίου.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.